avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Violenta in scoli
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Violenta in scoli

nu se poate propune un proiect de lege pentru elevii care se fac vinovati de infr de lovirea si alte violente,vatamarea corporala,furtul, in scoli prin care acestora sa le fie interzis sa mai urmeze cursuri in invatamantul universitar sau alte sanctiuni drastice cel putin?pentru ca exista imagini cu totul incredibile cu violenta intre elevi.:( trebuie facut ceva pentru educatia viitorului tarii nu se poate sa ramanem in halul asta!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:58, 5 Iulie 2011
Cred ca vedem lucrurile foarte diferit. De fapt...constat. Nu e vorba de manifestarea violentei, ci despre modalitati de epuizare fizica, astfel incat regula sa devina obisnuinta. Pana la urma se pune problema de o igiena a mintii, nu a muschiului. Asta, a muschiului si a vulgaritatii este experimentata de 20 de ani. Aceasta violenta naste violenta!
Cat despre pensionul de domnisoare.... nu strica o privire catre ce era bun in trecut.
Am inteles ce vreti sa spuneti, dar nu sunt de acord. Propuneti, concret, activitati in directia pe care o trasati! Altfel discutam in contradictoriu ... teoretic.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
elena138, utilizator
Daca problema e "cum scadem violenta in scoli", si nu vrem abordari puerile (cum e cea de a interzice copiilor facultatea) vom ezita mereu in a decide cat de multa si ce fel de violenta permitem global, de la distanta. As adauga la excursul lui u.b.i.k. asupra violentei umane faptul ca specia asta are un mod ciudat in care rezultatele nu se coreleaza usor cu intentiile. Poti introduce mai multa materie de studiat dar efectul sa fie delasarea. Poti scoate din materie crezand ca dezvolti "abilitati" (orice ar insemna asta) si sa te trezesti ca de fapt protejezi analfabetismul unora. Poti scoate gardienii si se fumeaza in curte, poti pune gardieni si se fumeaza in toaleta.

Sunt mii de abordari posibile. Cred ca solutia nu este de a face un alt plan global, ci sa vedem cum putem da mai multa putere de actiune parintilor si elevilor non-violenti pentru a-si pastra aceasta latura (non-violenta) pe care ei o considera valoroasa. Este totusi inacceptabil sa trimiti un copil la scoala si el sa iasa de acolo fie batut, fie bataus.

Personal, am hotarat ca cea mai buna varianta este educatia privata atunci cand am fost intrebat "Stii pe cineva care sa fi iesit mai bun moral din sistemul de educatie din Romania"? Adica nu mai destept / cult / puternic, ci mai bun, mai drept sau mai sensibil decat a intrat. Si din pacate, nu pot raspunde afirmativ, chiar si elevii excelenti erau moral mai buni inainte de a cunoaste ororile sistemului. Nu e vina profesorilor, dar nu vad de ce ar trebui sa acceptam ca orice copil incredintat sistemului va trebui sa se descurce in batai, smecherii si alte asemenea comportamente. E adevarat ca multi dintre ei le vor cunoaste si in viata de adult si e mai bine sa le invete de tineri, dar asta nu poate fi un argument universal.

@elena138 Vi se pare acceptabil ca in numele monopolului de stat, orice copil sa cunoasca violenta sau incompetenta in scoala?

Cred ca exista o solutie mai buna, anume ca aceste probleme sa fie tratate de fiecare scoala in parte si parintii sa caute fiecare cea mai buna educatie pentru copiii lor. Un sistem de vouchere ar asigura faptul ca exista scoli cu toleranta 0, altele cu toleranta moderata, altele cu toleranta crescuta la violenta si parintii vor putea alege.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
eumarian, utilizator
@eumarian :bow:
Personal privesc la cele mai performante sisteme educationale din lume: norvegian, coreean, japonez. Niciunul dintre acestea nu are toleranta la abaterea de la reguli. Cu asta am incheiat discutia. Treaba cu apologia testosteronului nu cred ca merita comentata.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
elena138, utilizator
Treaba cu apologia testosteronului nu cred ca merita comentata.


:offtopic: Vorba lu' MO "Omu' cat greseste, invata!"
Trebuie sa va dau dreptate pentru ca altfel s-ar putea sa ne trezim amadoi cu topicul sters si batand la taste a paguba. :weg: Asadar, fara testosteron. :O

Ontopic
Revenim la discutie. Eu cred ca tendinta noastra spre violenta este ceva mai mult innascut iar d-voastra, elena138 :bow: ca tendinta spre violenta este ceva mai mult dobandit. De aici pornesc abordarile diferite.
Stiti ce este surprinzator? DACA ipoteza d-voastra este adevarata iar violenta se educa atunci nivelul de violenta fizica ar trebui sa fie corelat cu alte forme de violenta care sa o stimuleze si sa o intretina(exista si o muzica foarte violenta).
Ei bine, doamna, trebuie sa va scriu ca tinerii nazisti ascultau "Lili Marleene" cu ochii plini de lacrimi, nu dadeau din cap ca apucatii pe muzica celor de la Rammstein!
Cea mai violenta perioada din istoria omenirii a dat o muzica languroasa, uneori naiva, sentimentala si lipsita de orice violenta. [ link extern ]
Cea mai lunga perioada fara conflicte majore si prima perioada cu violenta redusa din istoria omenirii, perioada in care traim eu si d-voastra, elena138, a nascut forme de arta care efectiv urla: "Vrem violenta! Ucide!" [ link extern ]
:hm:





Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Bine, agresivitatea/instinctul este innascut, dar comportamentul violent este cultivat. Cum? Prin toleranta, dezinteres, crearea conditiilor de manifestare samd. Scoala acum e constransa sa tolereze! Aici e problema violentei in scoala. Personal, as face toate reclamatiile posibile acelor parinti ai caror copii sunt violenti. Nu e nimeni vinovat ca nu stie un idiot sa-si educe copilul, ca-l creste agresiv si cu pretentii de mascul feroce!
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Medierea în școli. metoda de combatere a violenței și hãrțuirii elevilor Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea reprezintă o metodă alternativă la instanța de judecată, prin care oamenii își soluționează conflictele pe cale amiabilă, cu ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui minor sub 14 ani Josephiine Josephiine Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Un minor terorizeaza o scoala gimnaziala. Are sub 14 ani si a fost dus de mai multe ori la ... (vezi toată discuția)