avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare colterm tm
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare colterm tm

Buna ziua,
Va ro sa imi spuneti cat este de legat ca colterm timisoara sa nu aprobe dosarul pentru debransarea de la reteaua lor?Daca ii dau in judecata pot obtine un aviz favorabil?Sau exista o alta solutie ?(nu ar fi prea indicat sa imi pierd bani si timp prin judecati).
Alta problema ar fi in cazul in care administratorul + presedintele blocului refuza sa semneze,este legal?Au dreptul sa ma impiedice sa pun centrala intr-un apartament in care sunt proprietar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: NCorina , utilizator 18:41, 2 Octombrie 2011
@ PLACINTA OCT... : Daca nu consumati de ce sa va oblige cineva sa platiti ?. Dvs. puteti dovedi oricui cu 2 martori ca nu sunteti consumatorul acelei utilitati si deaceea refuzati plata. Cei care incearca sa va oblige sa platiti ceva ( chiar daca nu aveti aviz de debransare) pot ei dovedi ca dvs. ati consumat pentru a fi obligat sa platiti ?.:O
VA SALUT, d-le jhonpescar sunt de acord cu ceea ce spune-ti mai sus dar eu intreb ce modalitate este legala ca eu acum m-am debransat de la colterm mi-am montat centrala si vreau sa chem cenzorul si vicele de bloc sa le arat ca m-am debransat de la colterm si ce acte trebuie sa le dau lor(copii bineinteles) de la gaz si centrala ca sunt ok .
La asociatie trebuie predat un exemplar dupa procesul verbal de debransare si sigilare intocmit de 2 domnite de la regia locala de termoficare, trimise pe teren in urma unei cereri adresate de dvs. conducerii regiei.Asociatia asteapta acest exemplar, dar nu va spune dvs. exact ce trebuie sa faceti, pentru ca le este greu sa deschida gura si sa lamureasca oamenii.
De ce nu mergeti dvs. sa intrebati admnistratora pe care o gasiti mai repede pe acolo daca este suficient pentru ei dupa cum v-am spus eu sau mai trebuie orice altceva ?.
Daca aveti centrala termica de apartament, depuneti la asociatie o copie a procesului verbal de debransare intocmit de furnizorul de agent termic si o copie a contractului incheiat de dumneavoastra cu furnizorul de gaz.
Din acestea rezulta ca nu mai sunteti consumator de energie termica si apa calda din sistemul centralizat public si ca nu mai sunteti consumator de gaz din reteaua comuna a blocului, aceea pentru care furnizorul de gaz are contract cu asociatia.
Asociatia o sa va scoata de la cheltuielile cu apa calda si de la cele cu energia termica (mai putin cota ce se va stabili in aceasta toamana pentru partile comune ale blocului si ale instalatiei vechi). De asemenea asociatia o sa va scoata de la plata gazului.
Buna ziua,

va rog sa imi spuneti daca mai am nevoie de documentatie tehnica pt. debransarea de la Colterm in cazul in care nu imi pun centrala ci plasme termice pt. incalzire.
Am primit prin posta de la Colterm ca nu mi se aproba debransarea daca nu am documentatie tehnica.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)