avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare colterm tm
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare colterm tm

Buna ziua,
Va ro sa imi spuneti cat este de legat ca colterm timisoara sa nu aprobe dosarul pentru debransarea de la reteaua lor?Daca ii dau in judecata pot obtine un aviz favorabil?Sau exista o alta solutie ?(nu ar fi prea indicat sa imi pierd bani si timp prin judecati).
Alta problema ar fi in cazul in care administratorul + presedintele blocului refuza sa semneze,este legal?Au dreptul sa ma impiedice sa pun centrala intr-un apartament in care sunt proprietar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: NCorina , utilizator 18:41, 2 Octombrie 2011
Buna seara tuturor!
Tocamai astazi am primit aviz negativ la cererea mea de debransare de la Colterm, depusa in data de 2 august, impreuna cu proiectul de debransare, cererea de debransare din partea asociatie/presedintelui de bloc, semnata si stampilata, acordul scris al locatarilor cu pereti comuni in toate directiile.
Motivul refuzului de a ne aproba debransarea? Bloc "virgin", suntem primii doi care cerem debransare, eu si vecinul de palier.
Fizic eu deja sunt debransat de le Colterm de vreo luna, am deja instalatori prin casa care trag tevi de cupru pt noua instalatie...in paralel proiectul de a duce gaz in casa decurge bine.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez mai departe, administratorul mi-a spus ca pana nu duc o hartie oficiala de la Colterm aprobata, nu ma scoate cu caldura de la cheltuieli.
Amabilele doamne de la registratura Colterm mi-au ras in fata cand am incercat sa-ntreb de macar o asa numita "debransare temporara".
Singurul lucru ce-l mai am oficial este numarul de inregistrare de la Colterm, am platit si 150 ron pentru proiectul de debransare.
Ca sa nu ajung in situatii de "razboi" cu administratorul, la situatia de a nu plati deloc cheltuielile in care insista sa adauge cele de incalzire...ce as mai putea face dpdv legal?
Sa iau legatura cu un avocat sa dau Colterm in judecata? Am sanse de castig?
va dati seama ca nu mai pot sa dau inapoi...sunt complet debransat de la Colterm, locuiesc la etajul 4 si nu ma am deloc tevi de incalzire care sa-mi treaca prin casa.

Orice sfat e binevenit, multumesc.
Dv. nu trebuia sa incepeti lucrarea de deconectare daca nu indeplineati toate conditiile cerute de lege.
Asociatia si vecinii dv. au raspuns pozitiv cererii dv., semnandu-va cererea de acord.

Faptul ca ati inceput personal deconectarea si ca va gasiti cu casa in santier de lucru inainte de a avea toate avizele nu este vina nimanui, ci numai a dv., iar amenintarea ca nu veti mai plati la intretinere nimic daca veti fi pus la plata caldurii este gratuita si exagerata.

Administratorul face ce trebuie sa faca. Pana cand dv. nu prezentati un document oficial ca ati fost debransat el nu va poate scoate de la caldura ca nu e afacerea lui personala. El este un angajat al asociatiei si face ce i se spune sa faca de catre presedintele asociatiei.
Iar presedintele asociatiei, in mod normal, nu poate face ceva ilegal. Poate fi tras la raspundere oricand ca v-a scos de la caldura fara sa prezentati un act oficial de deconectare.

La dv, in bloc nu sunt repartitoarea?

Dv. puteti actiona in judecata Colterm. Cine ar putea aprecia sansele dv. reale din sala de judecata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
elga50, moderator
nu avem repartitoare in bloc, totul e la comun.
In cazul acesta, intr-adevar, riscati sa platiti la caldura toata suma asa cum se imparte pe cota-parte indiviza, nu numai caldura la comun pe care ati plati-o si in cazul ca v-ati monta CT de apartament.
Asta e ca si cum as vrea sa schimb abonamentul de pe Vodafone pe Cosmote si nu mi se da voie pt ca Vodafone e vaca de stat buna de muls. Bun sa zicem ca le stric comfortul celorlalti(care ar platii mai mult) insa oricum se plateste si dc esti deja debransat intr-un bloc fara repartitoare cum sunt eu si platesc partile comune si se doreste sa ni se impuna in aceste zile in plus un procent intre 10% si 30%(cam asa zice FALT) din caldura sa se imparta la toti(datorita tevilor din subsol).

Deci nu te las sa te debransezi ca strici comfortul dar dc esti debransat deja tot platesti. Pai si atunci ce previn domnii???

Deci e clar o incalcare a dreptului de alegere. COLTERMUL va devenii un agent imobiliar la anul cand se va trezii ca va putea executa o gramada de oameni pt neplata.

Mie unul mi se pare si fortarea unui monopol prin interzicerea dreptului de anulare a unui contract.

LEGE nr. 161 din 12 iulie 2010
pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.
ART. I
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 84. – Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale.

[ link extern ] /

Deci Ladislau eu zic sa studiezi putin legile si sa mergeti la un avocat sa intrebi ce sanse aveti de castig. A si cand vor dorii si vecinii sa se debranseze la anul veti recupera de la ei cheltuielile de proces altfel nu le veti permite accesul la teava de gaz.

Alte discuții în legătură

Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)