avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare colterm tm
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare colterm tm

Buna ziua,
Va ro sa imi spuneti cat este de legat ca colterm timisoara sa nu aprobe dosarul pentru debransarea de la reteaua lor?Daca ii dau in judecata pot obtine un aviz favorabil?Sau exista o alta solutie ?(nu ar fi prea indicat sa imi pierd bani si timp prin judecati).
Alta problema ar fi in cazul in care administratorul + presedintele blocului refuza sa semneze,este legal?Au dreptul sa ma impiedice sa pun centrala intr-un apartament in care sunt proprietar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: NCorina , utilizator 18:41, 2 Octombrie 2011
doncristiano, multumesc frumos pentru interes si pentru sfaturile oferite...deocamdata am "compus" si inmanat o insttintare catre asociatie, in care-i anunt cum ca eu sunt deja debransat fizic, desi am primit refuz de la Colterm in urma depunerii cererii (din partea asociatiei catre Colterm, proiect tehnoc de debransare si acordul vecinilor).
Instiintarea catre asociatie am redactat-o in 2 exemplare, bineinteles ca am o copie semnata de catre presedinte si administartor + stampila asociatie.
In instiintare le cer sa ma scoata cu plata checltuielilor de incalzire incepanad cu data de 1 septembrie.
Totodata am fost acum o saptamana si ceva la Colterm sa cer o audienta la unul dintre directori....o doamna de acolo atat de vehement tot sustinea ca nu are rost sa mergem in audienta ca practic ei respecta o lege si noi le cerem sa o incalce.
In final doamna de la Colterm mi-a inmanat un formular tip, tot ceva gen instiintare care sa mearga din partea asociatiei (administrator) catre Colterm, in care ei anunta Colterm cum ca locatarul din apartamentul X s-a debransat.
Desi formularele cu care Colterm ne tot da peste nas cu textul bine bolduit in care ei tot o dau cu "Colterm NU aproba..." mai jos este un alt articol scris subtirel si mai mic care spune

"LEGE Nr. 325 din 14 iulie 2006
Legea serviciului public de alimentare cu energie termicã
Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. 30
(2) Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un condominiu se face cu respectarea urmãtoarelor conditii cumulative:

a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontalã, cât si pe verticalã;
(acord semnat si depus la Colterm in dosar)

b) acordul scris al asociatiei de proprietari, exprimat prin hotãrârea adunãrii generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încãlzire;
(cererea semnata si stampilata de presedinte si administrator din partea asociatiei catre colterm o consider ca un acord din partea lor)

c) anuntarea, în scris, a operatorului care are si calitatea de furnizor, cu cel putin 30 de zile înainte.
( tocmai dosarul cu cerere, proiect, acordul locatarilor, dosar pentru care am primit de la Colterm un numar de inregistrare, consider ca am anuntat operatorul cu 30 zile inainte)

Deocamdata am liniste de cand am inmanat instiintarea catre administrator, impreuna cu formularul cu care sa mearga ei catre Colterm ...sper sa am liniste si in continuare, daca voi apuca si ziua in care ma vad scos cu checltuielile de incalzire va fi o mare victorie pentru mine.

Multumesc tuturor!


Buna seara,cum este Ladislau sant si eu dar revin cu inf.de ultima ora adica un locatar binevoitor mi-a facut sesizare la primarie ca sant debransat ilegal eu si mai 2 ap.insp de la primarie au venit acum o saptamina si mi-au zis ca sant ok legal chiar daca nu am de la colterm aviz favorabil,ieri au venit alti inspectori si mi-au zis ca sant ilegal si ca trebuie sa imi de-a amenda de 250 de lei in 48 de ore.
Din pct.lor de vedere sant legal dar trebuie sa imi dea amenda ca sa poata sa rasp.la sesizare dar tot ilegal ramin debransat.Azi am fost la AVOCATUL POPORULUI din cadrul cons.jud.timis si avocatul de acolo mia zis in momentul cand voi primi amenda sa merg sa i-o duc si el va face contestatie la amenda respectiva pt ca si el zice ca nu este normal sa primesc amenda eeu daca am toate aprobarile de la asociatie.INTREBAREA mea este:Ce sa fac sa platesc amenda pt ca este suma mica la 48 de ore,sau risc sa merg mai departe sa fac contestatie si in cazul in care primesc rasp.negativ de la instanta sa platesc 500 de lei ???
astept un rasp.de la cei care sant in masura sa ma ajute !
Domnule Placinta eu sunt binevoitoarea de care vorbiti.Stiti ce m-a deranjat cel mai mult la debransarea dv? Faptul ca puteati sa va debransati si in 30 septembrie. Dupa ce v-ati debransat dv sa ma debransat si familia Amaliei pentru ca ea nu vrea sa plateasca caldura la iarna fiinca toti membri familiei sunt in Italia. In acelasi timp sa debransat si doamna Marie, vecina care nu plateste nici consumul de apa. Doamna Marie nu s-a debransat cu totul asa cum ati facut dv si s-a debransat partial. Adica eu la iarna sa ii platesc pe langa consumul de apa si pe cel de gaz Cum vine imi pastrez un calorifer si ii blindez celelante calorifere dar eu nu am contor la gaz? Daca caldura de la colterm e scumpa pai atunci si curentrul e scump, ce este ieftin? gazul ca-i la comun. Dupa aceste pesoane a fost sedinta si alte doua apartamente au zis ca vor debransarea.
Eu nu sunt inpotriva sa va debransati mai ales ca aveti centrala instalata dar faceti-o legal adica faceti redimensionarea daca asta cere calorul, nu puteti singur ok, mai sunt in bloc care vor sa isi puna centrala, uniti-va mergeti la avocat la pressa si luptati cu sistemul.
Va repet daca nu era debransarea partiala a doamnei Mariei nu asi fi depus nici o sesizare.
Greseala mamei a fost ca sa grabit si a facut debransarea din iulie sau august si asta a facut sa se debranseze si alti. Daca nu faceam sesizarea se mai debransau inca 5 apartamente, si asa cum dv nu vreti sa platiti o caldura scumpa asa nici eu nu vreau sa ma trezesc ca platesc o factura unflata la gaz si la colterm. Am doi copii o fetita de 10 ani si un baietel de 1 an si 11 luni, deci din noiembrie nu mai avem decat serviciul sotului.
Din cate am inteles de la doamna Marie , mama dv umbla sa ma reclame la sanepid si la protectia colilului ca la mine este dezordine in casa. Tavi draga spune-i ca nu cu mine trebuie sa se lupte, pentru ca daca ai doi copii in casa ai si dezordine, Copii mei sunt hraniti si sanatosi au doctor de familie si fetita merge la scoala. Daca asi fi singura la mine ar fi curat. A fost la mine in casa cand i-am semnat pentru ca sunt deacord sa va debransati si ce a vazut? niste haine pe care le-a scos baietelul din dulap. #-o
Ce am vazut eu cand am fost la ea in apartament? pe langa ordine faptul ca si-a desfintat balconul deci daca stau eu bine sa ma gandesc iarna trecuta mama ta a platit caldura pentru o suprafata mai mica si de fapt ea are alta suprafata. Daca chiar aveam eu ceva cu ea nu putea sa mai fac si o sesizare si pe tema asta?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
NCorina, utilizator
PLACINTA OCTAVIAN a scris:


Din pct.lor de vedere sant legal dar trebuie sa imi dea amenda ca sa poata sa rasp.la sesizare dar tot ilegal ramin debransat.

pe mine nu ma intereseaza raspunsul lor si nici amenda ca nu imi intra mie bani aia in buzunar.
Deci daca incepe mama cu sezizari si inceca sa loveasca in copii mei, nici eu nu ma opresc cu sesizarile. Este usor sa faci rau, mai greu e sa faci bine.Eu i-am dat semnatura pentru debransare si chiar am vrut sa o ajut.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
NCorina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)