@adriantot
Intr-adevar, eu mi-am exprimat un punct de vedere pragmatic.
Ca acest atestat sa fie o hartie acoperitoare pentru ce spuneti dv., anume a dovedi undeva, daca e cazul, ca asociatia nu a angajat pe oricine de pe strada si i-a dat bani pe mana, primariile ar trebui sa organizeze examene de atestare macar o data pe luna. Nici n-ar trebui sa te inscrii. Stii ca in ziua de ...X a lunii se organizeaza, ma duc acolo si ma inscriu pe loc. Arat ca am diploma de bac si ma primeste in examen.
Stiu carte, il iau si-mi da atestatul, nu stiu carte, mai invat si ma duc iar.
Pe primarie n-ar trebui sa o intereseze de unde stiu eu carte sau nu stiu. Ea trebuie sa-mi verifice cunostintele mele.
Dar nu, primaria organizeaza examen de atestare din An in Paste, ma sileste sa-i duc copie notariala de pe diploma de bac, ma sileste sa-i duc hartie de la un curs de administratie (obligatoriu). Pai de ce sa fie obligatoriu sa fac un un asemenea curs? Ce, n-am voie sa invat carte de la tata sau de la mama....sau de la un prieten? De ce de la cursul lui nea Cutare, ruda cu primarul? Aaaaa, daca nu ai de unde invata carte, te duci la un asemenea curs ca sa inveti, nu ca sa obtii o hartie obligatorie la a te primi primaria sa dai examenul.
La curs ar trebui sa-l invete pe cursant, pe langa legislatie si utilizarea diferitelor registre si documente contabile, lucrul pe calculator, fara de care esti ca si mort in epoca noastra, ar trebui sa-l invete sa faca o balanta, sa-l invete sa umble pe internet cu declaratiile....multe ar trebui sa-l invete.
Pai nu e normal ca dupa ce a facut curs de administratori sa ma apuc eu sa fac curs de specializare pe calculator cu persoana in cauza. O fac de placere cu prietenii mei, dar asta nu e normal daca el a absolvit acel curs. Daca prietenul meu a dat 200 sau 300 lei la un asemenea curs, e normal sa iasa de-acolo, macar cu un suport de curs care sa-l orienteze mai departe, sa fie o baza de cunostinte pentru cursant.
De aceea sunt atat de potrivnica si atestarilor de la primarii, dar si cursurilor obligatorii care lasa foarte mult de dorit in privinta pregatirii cursantilor. Asemenea oameni, cu patalama obtinuta vai mama noastra, se vor angaja de asociatii, ca deh! au atestat, le dai bani pe mana si ......fac ce fac cu banii.
Ajungi in proces cu el si cu ce te incalzeste ca are atestat? Numai asa, ca zice la lege? Poate te rezolvi cu asta ca presedinte, dar pentru proprietarii pagubiti nu mai conteaza ca are sau nu atestat, ci daca stie sau nu stie carte. Iar cartea se invata incet-incet, asistat de cenzor, invatand de la cenzor, de la presedinte, de la prietenul care stie mai mult, poate si de pe forumul nostru......
Noi aici ii invatam pe toti care ne cer sprijinul si nu-i intrebam daca au atestat sau nu...
Comitetul poate decide sa o demita sau sa o pastreze in functiune. Primariile nu organizeaza examene de atestare prea frecvent, asa ca ..... daca comitetul e multumit de administrator il poate pastra. Atestatul este o hartie care se dovedeste de multe ori fara nicio acoperire profesionala.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Consultati si "Juriprudenta" Sentintei Civile Nr.25016/17.12.2010 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, in Dos.Civ. Nr.17941/2010; unde se arata [..]Astfel, conform art.34 alin.2 din Legea Nr.230/2007, asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice ATESTATE pentru functia de administrator sau incheie contract cu persoane juridice specializate si autorizate [...] , intretinerii, investitiilor si reparatiilor asupra proprietatii comune[....], in cosencinta numita X Y nu poate ocupa functia de administrator.[...]:(
unde pot gasi sentinta civila la care faceti referire?
intentionez sa dau asociatia in judecata intrucat refuza sa angajeze un administrator atestat.
am discutat cu un avocat si a fost cam reticent. a spus ca nu vede cum sa faca actiunea.
Eu va sfatuiesc sa nu angajati cu cotract de munca acea administratora, pentru ca nu o sa scapati de ea prea usor daca doriti. Mai bine incheiati un contract cu o administratora PFA, care la sfarsitul lunii taie o factura de prestari servicii.Daca nu va convine prestatia acesteia , urmatoarea luna ii dati altei individe actele la lucru si pa,pa.
La noi in Galati, exista un presedinte care a albit la par si nu a reusit sa concedieze o administratora. A avut castig de cauza in toate cazurile cand a contestat in instanta decizia de concediere.:rtfm: