avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator fara atestat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator fara atestat

Ce sanctiune poate primi asociatia de proprietari sau persoana angajata in functia de administrator in cazul in care nu are atestat ?
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 16:37, 3 Noiembrie 2017
Da? Credeti ca cu PFA e mai usor? Ia sa vezi ce patesc eu cu PFA.... Refuza sa plece, desi e concediat, refuza predarea actelor si a banilor multi avuti asupra sa, pune liste la avizier nesemnate de asociatie, continua sa incaseze bani, samd. Am cerut evident sfaturi ce sa fac sa scap de el: cica doar instanta se poate sa-l faca sa plece. Haida de, e strigator la ceruri. Asa ca nici cu PFA nu e mai simplu dar poate are dreptate dl. johnpescar e mai simplu decit cu PFA. Banuiesc.
Cand ne convine ceva, este litera de lege, cand nu, merge si asa. De asta merg bine lucrurile in asociatii.
euvera a scris:

unde pot gasi sentinta civila la care faceti referire?
intentionez sa dau asociatia in judecata intrucat refuza sa angajeze un administrator atestat.
am discutat cu un avocat si a fost cam reticent. a spus ca nu vede cum sa faca actiunea.

Aceasta sentinta nu va ajuta cu nimic deoarece prin aceasta s-a stabilit ca asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice ATESTATE pentru functia de administrator, adica asociatia de proprietari nu are voie sa angajeze, ca administrator, o persoana neatestata. Iar instanta nu a stabilit ca asociatia este obligata sa angajeze pe oricine se prezinta cu atestatul la asociatie.
De aceea si acea incurcatura a avocatului la care ati apelat, pentru ca logic si legal nu poate nimeni, nici o instanta sa oblige o asociatie sa-l angaje pe postul de administrator, pe domnul Ionescu sau pe domnul Georgescu numai pentru ca unul din acestia este atestat ca administrator.
Atunci cand asociatia are nevoie de administrator, anunta, cauta selecteaza si alege dintre candidati unul care corespunde cerintelor sau este cel mai apropiat de pretentiilor si/sau posibilitatile asociatiei respective.
Dar detaliati un pic situatia dumneavoastra ca sa o putem discuta concret. De ce asociatia refuza? Pe cine refuza? Aveti acum administrator sau nu?

De 15 ani asociatia are un administrator(locatar din bloc) care nu are atestat si nici nu poate sa-l ia ptr ca nu are studii medii.
Eu am fost presedinte in 2010 si am gasit o groaza de nereguli: facturi false, neinregistrarea chitantelor fondului de reparatii in registrul de casa(evidenta era tinuta in agenda administratorului), facturi pentru service interfon lipsa, reparatia terasei de 12.000 lei fara acte(doar pe baza unui proces verbal de mana), situatia de activ pasiv nu fusese facuta niciodata, am incercat eu sa o fac dar era minus in pasiv(am cerut actele din urma sa vad ce s-a intamplat dar nu a vrut sa mi le arate)...
Am vrut sa schimb administratorul, dar sustinatorii ei au hotarat sa ma demita si sa o tina pe ea in continuare.
Primaria sector 3 mi-a spus ca daca locatarii o vor, ei nu au ce sa faca...si au trecut deja 8 luni si nu s-a schimbat nimic.

Cred ca acea sentinta ma ajuta in cazul unui proces.

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Adriantot, moderator
@euvera
Este imposibil ca un administrator fara studii sa poata face fata cerintelor legislatiei actuale, poate sa repare un robinet sau o balama la usa, dar cu siguranta toata evidenta dvs. este varza. Sunt convins ca situatia relatata este departe de realitate. S-ar pute sa aveti surprize mai mari decat cele vazute la simpla verificare facuta de dvs.

Alte discuții în legătură

Atestare administrator de imobile irinacosiba irinacosiba Buna seara! Am o mare problema si va rog frumos sa ma ajutati: am atestat dat de primarie pentru administrator de imobile pe perioada nedeterminata. Am avut ... (vezi toată discuția)
Lipsa atestat administrator codan2016 codan2016 va intreb daca este corect, si legal, sa te semnezi la rubrica \"Administrator\" din listele de plata lunare, stiind ca tu nu detii un atestat de administrator ... (vezi toată discuția)