avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pot fi obligat sa montez interfon in apartament?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pot fi obligat sa montez interfon in apartament?

asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc.
deoarece nu am fost anuntat si nu am semnat nimic cu nimeni,nu am vrut sa montez interfonul in apartament.
deci ma poate obliga cineva sa montez interfonul?mentionez ca mi-am achitat cheile pt usa de la exterior.


va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:46, 5 Iunie 2011
In adunarea generala din martie 2011, la propunerea membrilor, s-a pus la vot si s-a hotarat schimbarea instalatiei de interfon pe o scara. Cea veche se defecteaza des si nu se mai gasesc piese de schimb pentru ea. Aceasta hotarare, ca dealtfel toate hotararile luate de adunarea generala, a fost afisata in fiecare scara de bloc a doua zi dupa adunarea generala. Nimeni nu a contestat vreo hotarare in cele 45 de zile dar nici dupa aceea.
Acum am solicitat oferte de la vreo 6 firme. Comitetul executiv va analiza si va selecta firma cu care se va face contractul...
Vom repatiza costurile pe fiecare apartament conform legii si nu vom solicita parerea, aprobare, acceptul fiecarui proprietar. Nici nu ne punem problema sa-i deranjam pe vecini cu asemenea solicitari. Hotararea s-a luat legal, au luat la cunostinta, nu au contestat, toti vor plati conform legii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca un proprietar nu deschide usa pentru a permite instalarea terminalului in apartamentul proprietate personala ce o sa faceti domnule Adriantot ?.O sa creati obligatii nereale de plata acelui proprietar si ii stanjeniti accesul in scara pentru ca s-a facut sedinta si s-a hotarat bla, bla, bla...:O
Nu se pune problema ca cineva sa nu poata intra in scara blocului in care locuieste.

:ban:Interpretati putin ciudat @johnpescar, numai asa de dragul discutiilor fara rost!
Cel mai corect raspuns mi se pare al lui ben46.
Si nu vad de ce considerati ca johnpescar a interpretat ciudat.

In blocul matusei mele aveau cheie la intrare si atat.Au venit unii si s-au rugat ca sa le dea acordul sa isi faca firma.(doar sediul)
I-au lasat sa isi faca firma apoi au inceput sa functioneze ca sediul A... de cosmetice.
Normal ca nu puteau sa coboare pentru fiecare client asa ca au aranjat cu administratorul sa puna interfon.
Au profitat ca nu s-au adunat oamenii si au votat cu cei existenti.
In final cei care nu au dorit nu au pus.Au cheie si atat.
Unii au cheie si card de access doar pentru ca le-au placut formele bratara, inel sau banalul card normal sau banut dar nu au interfon in casa.

Pretul fixat cu firma a fost in functie de cei care au pus in casa.Cei care doresc sa puna in casa ulterior pot chema firma si vor plati acelasi pret care s-a convenit cu firma.
Montajul a fost in functie de cei care instaleaza in casa asa ca domnul Adrian ar putea incerca la fel.
Initial se dorise numai montarea unuiinterfon in casa pentru A... si pretul era doar de 1 apt.Unora le-a placut faptul ca pot vedea pe ecran cine suna si asta i-a facut sa uite de pret si utilitate.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
Rasarit, utilizator
johnpescar a scris:

Si daca un proprietar nu deschide usa pentru a permite instalarea terminalului in apartamentul proprietate personala ce o sa faceti domnule Adriantot ?.O sa creati obligatii nereale de plata acelui proprietar si ii stanjeniti accesul in scara pentru ca s-a facut sedinta si s-a hotarat bla, bla, bla...:O

Daca nu deschide usa astazi, o sa incercam maine, poimaine si pana la urma o sa-l gasim. Daca nu deschide mai multe zile inseamna ca este plecat din localitate, in concediu, in strainatate. De obicei cel care pleaca anunta la asociatie, se scoate de la intretinere... O sa-i instalam aparatul in apartament atunci cand va veni acasa, ne va anunta si va deschide usa.
De stanjenit accesul nu se poate discuta. In primul minut cand a ajuns la intrarea in bloc i se poate da o cartela de acces. Stie sa sune la interfon la presedinte, vicepresedinte, casier care-i pot deschide si-i da omului o cartela la orice ora din zi sau noapte.
Obligatia de plata este reala si legala. Se repartizeaza tuturor pe lista de plata conform legii, chiar cu o luna inainte de a instala noul interfon, asa cum am procedat deja cu liftul. Are timp ca in primele 10 zile sa conteste aceasta suma, iar presedintele-i poate raspunde in maxim 7 zile amintindu-i de hotararea adunarii generale, de decizia comitetului in selectarea firmei, de obligatiile proprietarului conform legislatiei s.a.m.d.
Daca nu plateste pana la termenul scadent, devine restant, se calculeaza penalizari, aplicam legislatia cu tot tabietul si va garantez ca va plati dar nu neaparat de teama ci mai ales pentru ca in asociatia noastra avem, cu mici exceptii, oameni normali!:thumbup:

Alte discuții în legătură

Dreptul de acces la proprietate East17 East17 La noi la bloc ne-an pricopsit c-o sefa de asociatie de proprietari care e avocata si ameninta in stanga si-n dreapta pe toti ca daca nu acceptam ... (vezi toată discuția)
Cat ma costa sa montez un interfon interior de apartament? ContSters255787 ContSters255787 buna ziua all..as dori o informatie..din titlu de mai sus...costul cu totul la montare..aparat.chei.cablu,manopera etc..va multumesc..astept un raspuns la ... (vezi toată discuția)
Interfon user43 user43 Asociatia de proprietari a decis montarea interfonului pe scara. Am dreptul sa refuz montarea aparatului in apartament si sa accept doar cheia de la ... (vezi toată discuția)