avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pot fi obligat sa montez interfon in apartament?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pot fi obligat sa montez interfon in apartament?

asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc.
deoarece nu am fost anuntat si nu am semnat nimic cu nimeni,nu am vrut sa montez interfonul in apartament.
deci ma poate obliga cineva sa montez interfonul?mentionez ca mi-am achitat cheile pt usa de la exterior.


va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:46, 5 Iunie 2011
dar exista o lege in acest sens?eu m-am trezit cu administratora la usa marti si mi-a spus ca joi vor veni sa instaleze interfonul...dar in baza de ce contract,ce firma sau alte chestii referitoare la aceasta operatie nimic...
nu sinteti obligata (daca intr-adevar nu doriti) sa va montati interfon si nici sa va procurati cartela ... insa sinteti obligata sa platiti cota parte din instalatia comuna a interfonului.
asociatia este obligata sa va dea o cheie a incuietorii electro-mecanice a instalatiei de interfon, aceasta fiind solutia de siguranta de deschidere a usii din exterior in cazul in care este intrerupta alimentarea electrica sau este defecta instalatia de interfonie.
dincolo de aceste aspecte, nu inteleg de ce va cramponati sa nu va montati interfonul in casa :stunned:
g.neacsa a scris:

dar exista o lege in acest sens?eu m-am trezit cu administratora la usa marti si mi-a spus ca joi vor veni sa instaleze interfonul...dar in baza de ce contract,ce firma sau alte chestii referitoare la aceasta operatie nimic...


Pentru administrarea asociatiilor de proprietari consultati legea 230/2007 si HG 1588/2007, unde gasiti modul de organizare si functionare a asociatiei, drepturile si obligatiile proprietarilor.
Este corect ca va anuntat cu cateva zile inainte ca se va instala interfonul ca sa fiti acasa sau sa stabiliti impreuna o alta zi,ora...
Contractul se poate studia la sediul asociatiei sau la afisierul din casa scarii. Tot la sediul asociatie puteti vedea devizul de lucrari, costurile... iar repartizarea pe fiecare apartament a costului lucrarii este afisata pe lista de plata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca montator de interfoane vă pot comunica următoarele: NU există lege care să oblige locatarii dintr-un condominiu să-şi monteze interfon în apartament.

Asociaţia de proprietari vă poate obliga cel mult la plata unei cote din cheltuielile comune, adică o cotă parte din sistemul de acces în scara imobilului. În mod normal acest sistem nu se limitează numai la butucul cu chei, deci nu veţi plăti numai cheia ce aţi primit-o/solicitat-o, ci şi cotă-parte din costurile panoului exterior, a zăvorului electromecanic şi a amortizorului de uşă. Logica acestei decizii este că şi dvs aveţi acces pe acolo ca şi ceilalţi locatari.

În anumite cazuri (rare) asociaţia suportă costurile părţii comune din fonduri de reparaţii, locatarii urmând a plăti numai ce-şi montează în casă. Nu puteţi fi însă obligat să vă montaţi post în casă, aceea find parte individuală.

În funcţie de oferta comercială puteţi primi chei/carduri RFID gratuite sau contra-cost. La plata acestora sunteţi însă client captiv: dacă nu vă convine preţul unei cartele de exemplu puteţi solicita unei alte firme să vă ofere cartele la preţ mai mic. Veţi fi însă refuzat de alte firme deoarece nimeni nu se va băga să umble într-un sistem aflat în garanţia altei firme de instalare şi să programeze cartele pentru dvs.

Cam la fel e şi cu montarea ulterioară a posturilor de interfon în apartament, în cazul în care aţi refuzat iniţial montarea. Dacă sistemul este încă în garanţie intervenţia în acesta se face cum s-ar zice pe barba dvs, la fel dacă e în service post-garanţie cu vreo firmă.

Pentru alte detalii doar întrebaţi şi vă voi răspunde în limita timpului disponibil. :)
Legea 230/2007 este in vigoare si conform acesteia proprietarii sunt obligati sa participe la modernizarea cladirii. Modernizarea unui bloc poate cuprinde foarte multe aspecte, printre care reabilitarea termica, schimbarea sau modernizarea liftului, instalarea de interfoane...
Art. 16. -
(1) Proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa energetică, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura intervenţiilor, se va avea în vedere menţinerea aspectului armonios şi unitar al întregii clădiri.

Daca va ocuopati de interfoane datine cateva exemple de preturi pentru instalarea interfoanelor in blocuri.

Alte discuții în legătură

Dreptul de acces la proprietate East17 East17 La noi la bloc ne-an pricopsit c-o sefa de asociatie de proprietari care e avocata si ameninta in stanga si-n dreapta pe toti ca daca nu acceptam ... (vezi toată discuția)
Cat ma costa sa montez un interfon interior de apartament? ContSters255787 ContSters255787 buna ziua all..as dori o informatie..din titlu de mai sus...costul cu totul la montare..aparat.chei.cablu,manopera etc..va multumesc..astept un raspuns la ... (vezi toată discuția)
Interfon user43 user43 Asociatia de proprietari a decis montarea interfonului pe scara. Am dreptul sa refuz montarea aparatului in apartament si sa accept doar cheia de la ... (vezi toată discuția)