avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită urgent executare silita! posibil abuz?
Discuție deschisă în Executare silită

urgent executare silita! posibil abuz?

Buna seara,
Am o intrebare si va rog sa ma ajutati.
Am facut un contract de credit cu ipoteca si am ajuns in imposibilitate de plata. La data de 02.02.2011 a fost inaintat dosarul la executor, creditul fiind declarat exigibil anticipat, in valoare de 40000 lei plus dobanzi si penalitati de 5000 lei. mentionez ca rata era de 1600 lei (din care 750 lei credit si 850 lei donada).
Am mers la sfarsitul lui mai sa le platesc toata suma, si surpriza.
In ciuada faptului ca creditul a fost declarat exigibil anticipat, ei imi pun in continuare din februarie pana acum acea dobanda de 850 lei lunar, adica 5luniX850 lei=4250 lei, plus penalitati,motivand ca pana la executare ratele merg in continuare.
Acest lucru nu este prevezut in contract.
Practic acum am 40000 lei (creditul exigibil anticipat), 5000 lei dobanzi si penalitati + acum 4250 aceste dobanzi la rate care merg in continuare??
Cum e posibil sa se intample asa ceva?
daca nu e prevazut in contract?
Ce art din codul civil reglementeaza asta??
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc
Sa inteleg ca o mai nou poprirea unei parti de salariu nu mai reprezinta o forma de executare silita ?!?!?!
:rofl:

dar ce este daca imi este ingaduit sa intreb ?
Noi aici nu discutam tocmai despre executarea silita ?!

ps - incercati sa pastrati un ton si un limbaj civilizat nu cred ca il ajuta cu ceva pe cel ce a deschis topicul prezumari ale meseriilor celor care posteaza .

xandrix , pls obisnuieste-te cand nu mai are argumente va trece la jigniri si atacuri la persoana , citeste topicul ca vei vedea exact aceiasi situatie si in cazul meu cand a vazut ca nu mai are argumente a spus ca refinanteaza creditele la banca unde lucrez, de parca mi-am cumparat eu o banca sau ceva asemantor :))
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Wladelu , utilizator
Da, am observat genul de individ. Sunt destul de obisnuit cu ei, partea cea mai proasta a lucrurilor e ca mai sunt alte persoane care pot apleca urechea la sfaturile lui. Dupa el.....nici spetele nu-s de ajuns ca sa justifice ceea ce este real, sau il deranjeaza faptul ca e copy-paste:)).
Dar, vad ca inca mi-am pastrat abilitatea de a ghici individul potrivit reactiilorB-). Deci am avut dreptate ca lucreaza intro banca#-o
.....................................................................................................
Totusi, nu inteleg ceva si de aceea am revenit asupra mesajului. Faptul ca dau un indemn de a lua atitudine impotriva abuzurilor bancilor, trebuie considerata o frustrare sau ura? Nu inteleg aceasta mentalitate. Eu am castigat procesul meu cu banca cu care am fost in litigiu, faptul ca mass media indeamna populatia sa nu mai fie indolenta si a nu se mai lasa prostita, tot ura sau frustrare?
Faptul ca Romania o faci tu, nu e un mesaj pertinent care sa-ti lase de inteles ca de efectele actiunilor tale, vor beneficia urmasii? :rtfm:
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
xadrianx, utilizator
mai ce v-ati umflat pe aici. Lucrurile se pot rezolva cu calm.
Eu ii dau dreptate lui @jocandi causa.
In majoritatea contractelor de credit este prevazuta dobanda penalizatoare care curge dupa declararea scadentei anticipate a creditului. Dupa cum ati scris si voi in adresa aia de infiintare a popririi, suma de X lei la care se vor adauga dobanzile pana la achitarea integrala si cheltuieli de executare. Asa ca...
Mda...fiecare interpreteaza potrivit intereselor. Sunt curios care executor(care are contul la dispozitie pentru incasarea sumelor) risca sa incaseze mai mult decat a incuviintat instanta.#-o.
Apoi, mai sunt curios, in cazul somatiei de plata, daca vreun executor incaseaza mai mult decat este stipulat in ordonanta, potrivit clauzelor contractuale:)):tooth:
Din fericire sunt si executori care stiu drept d-le xandrix! Nu este cazul dumneavoastra, din pacate!
Executorul pune in executare silita titlul executoriu, nu incheierea de incuviintare. in tittlu este prevazuta obligatia de rambursare a principalului plus dobanzile contractuale, dobanzi ce curg pana la achitarea integrala. legea este clara si asa se face executarea silita de catre toti cei care stiu drept. La fiecare distribuire banca trebuie sa isi actualizeze creanta- cu dobanzile si celelalte cheltuieli de executare ce au curs/au fost facute pana la acel moment.
Imi datorati o groaza de bani pentru lectiile de drept gratuite.

Alte discuții în legătură

Notificare de declarare scadenta credit ContSters277537 ContSters277537 Aveti idee, va rog, lipsa notificarii catre debitor de declarare scadenta a unui credit bancar ce poate atrage din punct de vedere legal? Daca acel credit a ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)