buna ziua. Din pacate am avut un incident destul de serios , fapt pentru care incerc sa ma documentez cat mai mult si rog persoanele care ma pot ajuta cu un sfat sa o faca. Acum 2 zile a cazut din plafonul lateral al balconului de la etajul 7(eu locuind la 4) mai multe bucati de tencuiala pe masina ducand la avarierea acesteia(luneta sparta, parbriz plafon indoit). Intru-cat nu am casco trebuie sa o fac pe cheltuiala mea. Am depud o plangere penala la politie privind avarierea masinii. Intrebarea mea este: pot sa-mi recuperez pe cale legala prejudiciul si pe cine trebuie sa dau in judecata, asociatia de proprietari sau proprietarul de la nivelul respectiv. Mentionez ca bucatile de tencuiala au cazut din plafonul balconului de la etajul 7 (are raspundere si cel de la etajul 6?) va multumesc
Un balcon normal este format atat din partea inferioara pe care calca proprietarul, dar si din partea superioara, care acopera balconul.
Dupa cum se spune mai sus, desprinderea tencuielii a fost din interiorul balconului, de la partea superioara, acoprisul balconului aferent etajului 6. Cel de la etajul 7 nu avea cum sa vada ce este sub el. Asa cum, de exemplu cade tencuiala in sufrageria unui apartament de la etajul 6 iar cel de la etajul 7 nu stie, nu vede acest lucru.
Asadar intre cei de la 6 si 7, in acest caz, cel de la etajul 6 poarta vina ca nu a reparat balconul pe care-l foloseste.
Pe de alta parte pagubasul (proprietarul masinii) spune, printre alteleª
"precizez ca blocul este degradat mai ales la nivelul acestor balcoane si se poate observa din afara acestuia gradul sau de avariere"
Asta inseamna ca vecinii, edilii orasului, membrii asociatiei au putut sa vada, puteau sesiza si lua masuri de remediere.
Iar si proprietarul masinii, avand in vedere ca stia de aceste balcoane degradate, putea sa sesizeze, dar mai ales putea sa nu parcheze masina sub aceste balcoane. Era cumva o parcare amenajata legal?
Asigurarea facultativa ar fi salvat situatia.
s-ar putea sa nu aveti castig de cauza datorita faptului ca exista o reglementare prin care se specifica falptul ca masinile trebuiesc parcate la minim 5 metri de bloc ... nu mai stiu exact un de am citit asta
Eu nu am inteles daca balconul celui de la etajul 7 se afla mai in exterior fata de celelalte balcoane de mai jos, de ce vecinul de la 6 trebuia sa vada ceea ce ar fi putut sa vada si cel de la 7 pentru ca spuneti ca e plafonul de la balconul et.7.....?
Plafonul balconului et 7 este ceea ce vede cel de la et 7 cand se uita in sus. Eu asa as intelege. Si daca un plafon e sus si cade o bucata de tencuiala, nu cade in balcon? Cum cade ea in afara decat daca e mai exteriorul podelei balconului, nu?
Lamuriti-ne si pe noi, ca nu se prea intelege din ceea ce spuneti cum e configuratia constructiei....
minzucatalin
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Autoturismul meu era parcat intradevar la aproximativ 3 metri de bloc,iar parcarea nu este legala pt. ca nu au fost locuri amenajate in acel loc (parcam fiecare unde gaseste un loc pt ca nu mai sunt la primarie) .Tencuiala a cazut de undeva din lateralul placii stanga care formeaza balconul, (balcoanele sunt construite in exteriorul fatadelor). S-au desprins bucati chiar din marginea tavanului etajului 6, au lovit balostrada de la acelasi etaj si au ricosat in exterior pe masina mea(acest balcon nefiind inchis). Sa inteleg ca nu am nici o sansa in instanta datorita faptului ca masina era parcata in alt loc decat parcarea amenajata? Ok pot intelege acest lucru., dar daca nu era masina mea acolo poate in acel timp treceau oameni si le cadeau pietre in cap. Nici nu vreau sa me gandesc ce s-ar fii intamplat tinand cont de marimea tencuielii cazute. ???