buna ziua. Din pacate am avut un incident destul de serios , fapt pentru care incerc sa ma documentez cat mai mult si rog persoanele care ma pot ajuta cu un sfat sa o faca. Acum 2 zile a cazut din plafonul lateral al balconului de la etajul 7(eu locuind la 4) mai multe bucati de tencuiala pe masina ducand la avarierea acesteia(luneta sparta, parbriz plafon indoit). Intru-cat nu am casco trebuie sa o fac pe cheltuiala mea. Am depud o plangere penala la politie privind avarierea masinii. Intrebarea mea este: pot sa-mi recuperez pe cale legala prejudiciul si pe cine trebuie sa dau in judecata, asociatia de proprietari sau proprietarul de la nivelul respectiv. Mentionez ca bucatile de tencuiala au cazut din plafonul balconului de la etajul 7 (are raspundere si cel de la etajul 6?) va multumesc
Reparatia zidariei trebuie facuta si este sarcina asociatiei, a proprietarilor din asociatia respectiva.
Pana la realizarea lucrarii, asa cum am vazut pe mai multe cladiri, conducerea asociatiei poate afisa cateva panouri de atentionare:
"Atentie cade tencuiala", "Pericol de cadere a zidariei"...
O idee foarte buna!
Mai poate pune pe trotuar un panou cu aceeasi inscriptie, astfel incat atat trecatorii, cat si proprietarii de autoturisme, sa ocoleasca acea zona.
credeti ca vor face lucrul acesta?! Nu au nici un interes pentru ca asociatia se complace in situatia de fapt din momentul acesta si daca ar face cum spuneti d-stra la urmatorul eveniment nu vor mai putea spune ca nu stiut de aceste probleme (pt simplu fapt ca nu doresc sa demareze aceste lucrari de intretinere; zic ca nu au bani). A trecut deja o saptamana de cand s-a intamplat evenimentul cu masina mea si am incercat la acel moment sa mobilizez pe toata lumea pentru a face o sedinta cu toti propietarii de apartamente si vad ca nu se misca nimic. Se multumesc ca nu li s-a intamplat lor si se roaga la D-zeu sa nu mai cada tencuiala. Ce sa fac ? Am inteles ca nu am castig de cauza cu darea in judecata a asociatiei, dar cum pot sa lupt cu nepasarea si indolenta asociatiei de propietari? Sa astept sa moara cineva? sau sa ma duc si sa reclam aceste lucruri personal la primarie? Cred ca voi ajunge sa ma impac cu ideea ca nu ai cu cine...