avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mi-a fost distrusa masina
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mi-a fost distrusa masina

buna ziua. Din pacate am avut un incident destul de serios , fapt pentru care incerc sa ma documentez cat mai mult si rog persoanele care ma pot ajuta cu un sfat sa o faca. Acum 2 zile a cazut din plafonul lateral al balconului de la etajul 7(eu locuind la 4) mai multe bucati de tencuiala pe masina ducand la avarierea acesteia(luneta sparta, parbriz plafon indoit). Intru-cat nu am casco trebuie sa o fac pe cheltuiala mea. Am depud o plangere penala la politie privind avarierea masinii. Intrebarea mea este: pot sa-mi recuperez pe cale legala prejudiciul si pe cine trebuie sa dau in judecata, asociatia de proprietari sau proprietarul de la nivelul respectiv. Mentionez ca bucatile de tencuiala au cazut din plafonul balconului de la etajul 7 (are raspundere si cel de la etajul 6?) va multumesc
Dle adriantot, vă înțeleg perfect și vă felicit pentru performanțe!

Într-o astfel de situație sunt și eu și sper să reușesc, cu răbdare și perseverență, să rezolv toate problemele neglijate de mai bine de un an (după cum am mai scris, președintele nostru a plecat pe mare la începutul lui 2010, a venit pentru o lună în noiembrie după care a plecat iarăși) timp în care nimeni nu s-a ocupat de asociație.

Acum am în derulare:
- înlocuirea conductei principale de apă caldă (diam 110 mm) la două scări, deja s-a strâns mai mult de jumătate din suma preconizată, eu trebuie să-mi asum răspunderea pentru soluția tehnică adoptată, având în vedere că trebuie să refacem și recirculația apei calde. Față de soluția convenită cu șeful de secție și aprobată de directorul de producție (de a pune apometrul general la mijlocul blocului) cei de la contorizare au montat contorul la prima scara, urmează ca noi să realizăm „plasa” din subsol iar ei să mute contorul;
- pentru a permite lucrul în subsol au fost necesare două dezinsecții, întrucât avem pisici (bine că nu sunt șobolani). Prima, executată acum o lună, nu a fost eficientă, probabil insecticidul nu a fost potrivit;
- am făcut curățenie în subsol, erau tot felul de resturi și câteva leșuri de pisică;
- am demarat acțiunea de reparație a hidroizolației, întrucât la mai multe tronsoane avem plângeri. În primă fază am tencuit aticul (am scris că deja mi-au scos vorbe că aș fi folosit cam mulți saci de tencuială:D) urmează să izolez balconele și să acopăr cu tablă aticul reparat, apoi să punem carton;
- trebuie să fac două adrese, una la Gospodărie comunală pentru toaletarea a doi copaci ce prezintă risc și una la RAJA pentru refacerea unei canalizări care s-a surpat și pentru desfundarea altora;
- trebuie să organizez o Adunare generală pentru înlocuirea președintelui (să mă pun în funcție, adică), în același timp să renunț la câțiva membri din comitet;
- va trebui să propun efectuarea unei expertize contabile asupra activității administratorului, întrucât pe mandatul fostului președinte nu s-a făcut nicio verificare, iar cenzorul nu a întocmit în această perioadă vreun raport asupra gestiunii asociației (nu face decât să verifice legalitatea actelor și modul de repartizare a cheltuielilor);
- am o porțiune mare de tencuială cu cărămidă aparentă umflată (este chiar pe peretele meu), mă rog să mai reziste vreo 2-3 luni, de 2 ani este în starea asta, am atras atenția dar nu s-a făcut nimic. Acum mi-a picat mie pe cap dar până în iarnă o repar eu.

Sigur că este posibilă și situația expusă de dvs, ca președintele să nu fi avut cunoștință de starea construcției fiind prea nou în funcție, dar asta nu-l exonerează de răspundere. Poate moral...

O seară bună!
...Raspunderea morala nu are absolut nicio valoare!
Ori ai raspundere si platesti de-a binelea, ori nu ti-o asumi in niciun fel si atunci ii spus "pas" omului.

In general locatarii din bloc, vechii si noii presedinti, cam stiu cand o tencuiala sta sa cada sau o terasa e plesnita pe undeva si curge in capul oamenilor de la ultimul etaj sau in subsol e apa de juma' de metru si colcaie tot felul de jivine si insecte pe-acolo etc.
Se stiu aceste lucruri, dar raspunderea apare si te doare la buzunar....daca cineva reclama, castiga si te pune sa platesti.
Altfel...... si moral si pecuniar poti sta linistit, indiferent de cate probleme gasesti nerezolvate de predecesori la bloc ......
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca pe bloc exista un afis cu " cade tencuiala" si masinile ... cristi1955 cristi1955 Daca pe bloc exista un afis cu \" Cade Tencuiala\" si masinile parcheaza in acel loc, in caz ca va cade tencuiala dupa fatada blocului cine suporta ... (vezi toată discuția)
Cine reface tencuiala prăbușită de pe balconul etajului superior, administrația sau proprietarul? Baricz Elena Baricz Elena Buna ziua!Puteti sa ma sfatuiti,ce este de facut??Tencuiala (pe jumatate) a balconului deasupra noastra sa prabusit la noi pe balcon,la vecina de la ... (vezi toată discuția)
Fatada balcoane Alex Vanju Alex Vanju Bună seara! Am o întrebare legată de fațada balconului, adică mașina parcată într-o parcare amenajată, mai exact în curtea blocului de sub ... (vezi toată discuția)