buna ziua. Din pacate am avut un incident destul de serios , fapt pentru care incerc sa ma documentez cat mai mult si rog persoanele care ma pot ajuta cu un sfat sa o faca. Acum 2 zile a cazut din plafonul lateral al balconului de la etajul 7(eu locuind la 4) mai multe bucati de tencuiala pe masina ducand la avarierea acesteia(luneta sparta, parbriz plafon indoit). Intru-cat nu am casco trebuie sa o fac pe cheltuiala mea. Am depud o plangere penala la politie privind avarierea masinii. Intrebarea mea este: pot sa-mi recuperez pe cale legala prejudiciul si pe cine trebuie sa dau in judecata, asociatia de proprietari sau proprietarul de la nivelul respectiv. Mentionez ca bucatile de tencuiala au cazut din plafonul balconului de la etajul 7 (are raspundere si cel de la etajul 6?) va multumesc
Veti face parte din aceeasi multime nepasatoare, desi sunteti patit.
Mergeti la primarie, reclamati, faceti presiune pe presedinte, pe administrator...sa iasa din aceasta stare de "n-am ce face"....poate incepe sa se miste ceva.
Nu sunt bani pentru ca nimeni nu se straduieste sa-i ceara. Proprietarii nu vor vrea niciodata sa dea de bunavoie si nesiliti de nimeni. Dar daca se gaseste cineva sa puna pe liste bani de dat....or sa si plateasca...si se va strange si fond de reparatii.... si vor fi deci si bani.
Participati la sedintele de comitet si discutati cu cei pe care i-ati ales in adunarea generala.
Participati la adunarea generala si candidati pentru un post in comitetul executiv pentru ca pe viitor sa participati mai activ la rezolvarea propblemelor asociatiei.
Până una-alta, adresați o cerere președintelui asociației pentru a fi despăgubit, așa e normal. Ei (comitetul) trebuiau să urmărească starea fațadei, nu și-au făcut datoria - să plătească și să zică „merci” că n-au fost niște copii pe-acolo că făceau și pușcărie.
Daca vecinul de la et. 6 ar fi avut balconul inchis cu tamplarie pvc si geam termopan de tot ce era in interior raspundea acel proprietar( cam imposibil sa se intample o desprindere de tencuiala care sa se proiecteze in exterior, dar cine poate fi 100% ca nu se poate intampla?).
Asa ca raspunderea o poarta asociatia daca sa constituit acolo si a dobandit dreptul legal de administrare si care era obligata sa cunoasca starea reala a constructiei si sa ia hotararea remedierii partii din fatada comuna a blocului.
Proprietarul de la et.7 mai mult chiar decat cel de la et. 6 ( caruia i se poate reprosa ca nu a observat si anuntat asociatia) nu poarta nici o vina.
Asa se intampla cand indatoririle celor din comitet nu sunt respectate.:">
Inteleg ca nu am sanse de castig daca d-au asociatia de locatari in judecata datorita faptului ca aceasta se poate lega de faptul ca masina era parcata pe trotuar(toata lumea parcheaza acolo din lipsa locurilor), in alt loc decat parcarea amenajata. De restul sunt resemnat ca doar traiesc in Romania.