avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu de maternitate si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu de maternitate si CCC

in prezent nu lucrez-mai exact din decembrie 2009 dar in plan sa fac un copil. am dreptul la indemnizatia de maternitate daca imi platesc la casa de pensii toate cele-impozite cas etc....timp de 1 an. dupa acest an pot beneficia timp de 2 ani de plata indemnizatiei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:31, 7 Noiembrie 2011
Stimate d-le Valeriu, AJPS a dat acelasi raspuns pe care l-am dat si eu acum 2 luni, referitor la veniturile obtinute in baza unui contract de munca : norma de munca trebuie sa fie de min.1 ora/zi. Baza legala: Ordinul 1474/2011, anexa 1, cap.A pct. 6.
Adeverinta pe care o elibereaza angajatorul cuprinde , pt.fiecare luna, nr.zile lucrate, nr.zile concediu medical, nr.zile concediu odihna si nr.zile suspendate. In cazul unui contract cu 1 ora/saptamana nu se pot trece 21 zile lucrate, de exemplu.

Pt.acest tip de contract de munca chiar as fi curioasa sa stiu cum se plateste concediul de maternitate. Stim ca in cazul contractelor de munca in timp partial nu se pot efectua ore suplimentare. Daca am contract de 1 ora/saptamana, lucrez 4 sau 5 ore pe luna. Dupa 12 luni vin cu certificatul de concediu prenatal. Desi pe statul de plata apar in fiecare luna cu 4 ore lucrate, in luna in care sunt in maternitate pot fi pontata cu 21 zile de concediu medical?

tana:
1. La ora asta nu stiu de ce nu stiu sa raspund la intrebarea dvs. Mi se pare simpla dar si complicata, totodata.
2. Puneti intrebarea pe site la CJAS si vedeti ce va raspunde.
3. Poate ne comunicati si noua raspunsul.
Buna ziua,
Dosarul pt indemnizatia de crestere a copilului nu il pot depune imediat dupa ce se naste cel mic? Trebuie sa astept sa se termine cele 42 zile de lauzie? La fel se procedeaza si cu cererea pt alocatie? Daca am viza de flotant pt Bucuresti, eu fiind din alta localitate, pot sa depun dosarul la primaria de sector de care apartin? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
adrianapopa, utilizator
1. Indemnizatia pentru CCC nu se acorda cel mai repede incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.
2. Alocatia de stat pentru copil se acorda incepand cu luna urmatoarei celei in care s-a nascut copilul.
3. Conform art.14 din OUG 111/2010 actele se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie copil anapacaluca anapacaluca Buna ziua,la primul copil am beneficiat de indemnizatia pt copil dupa terminarea perioadei de 2ani am incercat sa ma angajez dar nu am reusit sa o fac si intr ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Poate soþul sã beneficieze de indemnizaþie pentru ccc? tina1990 tina1990 Eu tocmai mi-am terminat facultatea,si in timpul in timpul facultatii am primit pensie de urmas,si urmeaza sa primesc somaj ,in momentul de fata sunt ... (vezi toată discuția)