avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu de maternitate si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu de maternitate si CCC

in prezent nu lucrez-mai exact din decembrie 2009 dar in plan sa fac un copil. am dreptul la indemnizatia de maternitate daca imi platesc la casa de pensii toate cele-impozite cas etc....timp de 1 an. dupa acest an pot beneficia timp de 2 ani de plata indemnizatiei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:31, 7 Noiembrie 2011
In anul 2009 si in luna ianuarie 2010, nu am avut serviciu, nu am primit somaj si nici nu am fost inscris la AJOFM pentru cautarea unui loc de munca. Lucram cu ziua pe unde apucam, fara contract de munca , dar atat eu cat si sotia ne-am bucurat mult atunci cand a ramas insarcinata dupa 6 ani de casnicie. Norocul meu a fost cu acest angajator care m-a angajat la 01.02.2011 cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
Va multumesc pentru ca doriti sa ma ajutati.
1. Este bine sa vedeti partea frumoasa a celor intamplate: aveti un copil pe care vi l-ati dorit foare mult! Sa va traiasca!
2. Daca acum aveti serviciu aveti cel putin un salariu minim pe economie (670 lei) asa ca diferenta nu este prea mare fata de cei 600 lei din indemnizatia pentru CCC.
3. Important este sa fiti sanatosi cu totii, copil, mama, tata.
daca eu sunt agent de asigurari, platesc pentru veniturile din asigurari impozit de 16 % si asigurarea de sanatate. pot sa beneficiez de CCC.
Este un venit profesional impozabil si veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt angajata cu norma intreaga dar am si un PFA. Am nascut pe 23 februarie, am beneficiat de cele 126 de zile de concediu medical, acum sunt in concediu de odihna (mi se mai cuveneau 32 de zile). Este posibil sa beneficiez de stimulent, sa nu renunt la activitatea de la PFA dar sa nu merg la serviciu macar un an (pot lua concediu de crestere copil de la serviciu, fara indemnizatie sau ar trebui sa iau concediu fara plata?). Daca situatia e prea complicata in cazul meu, ar putea beneficia sotul meu de stimulent? Poate cere direct plata stimulentului sau trebuie sa fie o perioada in CCC (in acest caz, care este perioada minima?).
Va multumesc, sper ca m-am facut inteleasa.

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie copil anapacaluca anapacaluca Buna ziua,la primul copil am beneficiat de indemnizatia pt copil dupa terminarea perioadei de 2ani am incercat sa ma angajez dar nu am reusit sa o fac si intr ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Poate soþul sã beneficieze de indemnizaþie pentru ccc? tina1990 tina1990 Eu tocmai mi-am terminat facultatea,si in timpul in timpul facultatii am primit pensie de urmas,si urmeaza sa primesc somaj ,in momentul de fata sunt ... (vezi toată discuția)