avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu de maternitate si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu de maternitate si CCC

in prezent nu lucrez-mai exact din decembrie 2009 dar in plan sa fac un copil. am dreptul la indemnizatia de maternitate daca imi platesc la casa de pensii toate cele-impozite cas etc....timp de 1 an. dupa acest an pot beneficia timp de 2 ani de plata indemnizatiei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:31, 7 Noiembrie 2011
Multumesc frumos
Slava Domnului ca mai exista si oameni ca dvs., domnule Valeriu Tudor,dispusi sa-si "petreaca" timpul ajutandu-si semenii, fara a astepta neaparat vreo recompensa materiala!!! Sfatul dvs., cel putin pe mine personal, ma scapa de bataia de cap pe care ar fi trebuit s-o indur umbland pe la ghiseele institutiilor abilitate sa-mi dea un raspuns in aceasta problema; si stim cu totii cat de usor este sa gasesti raspunsuri prin institutiile statului roman, trecand peste "fete acre si plictisite", amanari, raspunsuri incomplete si uneori in "necunostinta de cauza", s.a.m.d.
Eu va multumesc din suflet!
Multumesc si eu domnului Valeriu care ma lamureste de fiecare data. Totusi acum imi scapa ordinea pasilor care ar trebui facuti, asa ca revin:
Intentionez sa solicit concediu de maternitate incepind cu saptamana viitoare. Am estimat o suma la ANAF care e mai mica decat cea realizata deci pt calculul sumei corespunzatoare platii concediilor de maternitate si a alocatiei in CCC m-ar aventaja regularizarea. Pentru asta ar trebui sa suspend actvitatea PFA la ANAF si sa solicit regularizarea.
Care ar fi ordinea pasilor?
1. Solicit medicului de familie concediul de maternitate
2. merg la ANAF si incep formalitatile de suspendare PFA si solicit regularizarea, suspendarea fiind la o data ulterioara intrarii in concediul de maternitate.
3. Cu decizia ANAF merg la CASMB si duc formularul de concediu, noile cifre contabile si platesc la sanatate diferentele de rigoare.
Care ar fi alternativa? Nu suspend PFA, iau concediu medical, primesc suma conform estimarii facute la inceputul anului si fac suspendarea abia la inceperea CIC? Se fac regularizari ulterior?

Multumesc anticipat
La 01.02.2010 am fost angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata de o societate. In 11.11.2010, sotia mea , casnica , a nascut un baiat. Am depus la Primaria comunei actele pentru alocatia baiatului care mi-a fost aprobata si primesc lunar 200 lei dar nu mi-a fost aprobat dosarul de concediu paternal pentru a primi lunar 600 lei pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului meu, deoarece nu am avut o vechime de 12 luni ca angajat , pana la nasterea copilului (01.01. - 11.11.2010). Ce ar trebui sa fac pentru a primi acesta indemnizatie de concediu paternal pana implineste copilul nostru 2 ani? Va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece suntem foarte saraci.
butterfly_1976:
1. Cineva care a fost in situatia dvs. v-a raspuns la intrebari.
2. Pentru a primi indemnizatia pentru CCC nu intereseaza decat:
- veniturile profesionale impozabile din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului;
- pe timpul cat primiti indemnizatia pentru CCC sa nu aveti astfel de venituri profesionale.
3. Pentru amanunte tehnice privind pasii pe care vreti sa-i faceti ar fi bine sa mergeti la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

electronic:
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului nu aveti venituri profesionale impozabile in fiecare luna sau perioade asimilate nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Dar spuneti ce statut aveati in ultimele 2 luni ale anului 2009, poate erati intr-una din situatiile de perioada asimilata.

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie copil anapacaluca anapacaluca Buna ziua,la primul copil am beneficiat de indemnizatia pt copil dupa terminarea perioadei de 2ani am incercat sa ma angajez dar nu am reusit sa o fac si intr ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Poate soþul sã beneficieze de indemnizaþie pentru ccc? tina1990 tina1990 Eu tocmai mi-am terminat facultatea,si in timpul in timpul facultatii am primit pensie de urmas,si urmeaza sa primesc somaj ,in momentul de fata sunt ... (vezi toată discuția)