avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA aferenta dobanzilor incepand cu 01.01.2007
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA aferenta dobanzilor incepand cu 01.01.2007

cum se aplica acest TVA, in cazul contractelor de vanzare cumparare pe credit, cu plata in rate? si care este data de la care se aplica acest TVA?
Cel mai recent răspuns: iozefinab , utilizator 11:32, 28 Ianuarie 2012
[ link extern ]
Cum vi se pare asta?
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2008
iozefinab, utilizator
acest articol a aparut pe site-ul pro.tv.il puteti viziona acolo.
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2008
iozefinab, utilizator
:offtopic: Interventie moderator
Aveti posibilitatea de a edita mesajul anterior, daca intre timp nu a fost postat un alt raspuns. Este o incalcare a Regulamentului de postare.
iozefinab a scris:

[ link extern ]
Cum vi se pare asta?

Asta se stia. La contractele de vanzare cumparare cu plata in rate a unor produse, la dobanda se aplica TVA. Pe cand la dobanda creditelor luate de la o institutie financiar bancara nu se aplica TVA.
florentina albu a scris:

Am mai discutat despre aceasta "ciudata" pretentiie a celor de al TBI credit.Opinia mea este ca, odata ce contractul s-a incheiat si partea creditata si-a achitat ratele ca un bun platitor, pretentile lor nu se mai justifica. Mai mult decat atat, prevederea pe care o invoca a aparut in 2006 - legea 343, a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, deci nu aveau decat sa o aplice daca e legala - ceea ce este discutabil!- incepand cu acea data. Ca s-au "trezit" abia acum e riscul firmei lor, fiindca pe fostii clienti e dificil sa ii mai gasesti - unii si-au schimabat adresa, altii poate ca nici nu au primit acele notificari+facturi, dubioase ca si calcule, termen de achitare si insusi temeiul legal ciudat. Cred ca intr-adevar o reclamatie la OPC e cea mai buna solutie.

Nu cred ca mai inteleg...lucrurile sunt contradictorii

Alte discuții în legătură

Vanzare cu plata in rate ddodoneatza ddodoneatza Am cumparat mobila cu plata in rate .Contractul de vanzare cu plata in rate l-am semnat in mai 2006 si s-a incheiat pe 26.05.2008 cand am platit ultima ... (vezi toată discuția)
Plati neinregistrate la credit pt bunuri AndreeaIB AndreeaIB Buna ziua Am nevoie de ajutorul dvs in privinta unei probleme pe care o am cu TBI Credit. Am luat un calculator prin ei in 2005, pe 5 ani, platind ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile IGNAT CLAUDIA IGNAT CLAUDIA Ma numesc IGNAT CLAUDIA va rog sa ma lamuriti cu aceasta problema.,in data de 06.04.2006. am cumparat un calculator in rate de la o firma MEDIAGRAF-COMANESTI ... (vezi toată discuția)