avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... certificat de casatorie transcris
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

certificat de casatorie transcris

Buna ziua !Sunt casatorita in Grecia ,am inregistrat casatoria si la ambasada Romaniei;apar si in tara ca fiind casatorita sau trebuie sa ma casatoresc si in tara?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius_Delaepicentru , utilizator 09:00, 7 Iulie 2011
Printre multele documente necesare in Romania sotului iranian (strain) ca sa obtina un permis de sedere (C.I.) de al Oficiul Roman pentru Imigrari (ORI - Str. Nicolae Iorga, bucuresti) e nevoie si de transcrierea romaneasca a certificatului de casatorie grecesc.
Va multumesc mult tuturor pentru informatii ,au fost m-ai mult decat utile (pot considera cunostinte generale )
Astazi am fost la ambasada ptr a solicita viza sotului si mi-au spus ca are nevoie si de o invitatie din tara de la un membru de familie.Am intrebat "chiar daca este casatorit este nevoie de aceasta invitatie?"raspunsul a fost :"alta solutie nu exista"!!

Directiva 2004/38 EG in limba romana.
Articolele care va intereseaza sunt Art.2, Art3, si Art.5 Art.10
Nu stiu de ce nu a functionat link-ul. Daca imi dati o adresa de mail il puteti primi, daca nu cautati pe google dupa directiva (in engleza sau germana iar apoi puteti alege de pe site ce limba doriti

Alta solutie nu exista inseamna ca exista numai una:bacsis X-(
SAu pus sub nas legislatia. Sau pur si simplu din Grecia in Romanica.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
kappauser, utilizator
adno a scris:

Buna ziua !Sunt casatorita in Grecia, am inregistrat casatoria si la ambasada Romaniei;apar si in tara ca fiind casatorita sau trebuie sa ma casatoresc si in tara?

Va multumesc!

Oficial nu sunteţi căsătorită în România. Iar procedura de transcriere este atît de în duşmănie concepută, şi necesită atît de multe dovezi şi bani pierduţi (inclusiv pe apostile) încît, România pare în război cu toate statele Lumii.

Sfatul meu este: dacă nu v-aţi schimbat numele de fată, şi dacă nu vreţi să lăsaţi eventualele proprietăţi din România pe numele moştenitorilor din Grecia, (sau viceversa) să nu transcrieţi căsătoria, întrucît nu vă alegeţi decît cu peri albi.

Pe larg, aici: [ link extern ] /
şi aici:
[ link extern ] /

Acum 8 ani, eu însumi am avut o tentativă de transcriere a căsătoriei prin reprezentant. Tentativă eşuată. Mi-am jurat atunci că nu voi transcrie căsătoria pînă cînd statul român nu mă va ruga frumos să o fac. ªi mă ţin de cuvînt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean strain non-u.e. danielaone danielaone Buna ziua!Am nevoie de ajutorul dvs. Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain care va veni aici in urma unei invitatii individuale, valabila 20 zile.As ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unui certificatde casatorie strain iacob_raluca iacob_raluca m-am casatorit cu un cetatean pakistanez in GRECIA la Ambasada Pakistanului in decembrie, de la Ambasada Romaniei m-au indrumat sa vin in RO si sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)