MI SA PUS UN ANUNT la scara blocului ca cei care are peste 5 ani apometre sa fie schimbate in caz ca le schimba sint trecuti la pausal ca sunt pierderii cel de la scara blocului da un consum cel din casa da alt consum.SINT obligat sa schimb apometrul sau sa il duc sa ii verifice la metrologie.CUM procedez
Costul unei verificari metrologice este aprox. cu pretul unui apometru nou. Verificarea metrologica este valabila cel mult 2 ani, asa ca ar deveni impovaratoare situatia proprietarilor daca ar respecta acest termen. Ceea ce propun eu este un compromis, in sensul ca ar fi obligati numai anumiti proprietari ( se cam stiu care dinainte) sa schimbe (nu sa verifice) acele apometre care merg oprite cu magnetul de exemplu, pentru ca am inteles ca apometrele model mai nou cu mecanism de plastic nu mai sunt influentate de magnetism ( de exemplu).
Ati facut vreodata o verificare metrologica la apometre sau vorbiti ca sa va aflati in treaba?
Inainte de a da un raspuns de genul ca o verificare este egala ca pret cu montarea de apometre noi, dati un telefon la o firma care face ambele operatiuni si interesati-va de preturi....si apoi postati aici sau abtineti-va!
Am dat telefon si am gasit: apometru nou 59,00 lei/ buc. si verificare + demontare+montare 18,00 lei/ buc. oferta pentru asociatii. Ramane de stabilit daca apometrele demontate si duse la verificare mai primesc toate aviz metrologic, ceea ce ma indoiesc.Asa ca...
Firma care iti va face verificarea o sa le ia de bune numai pe cele la care nu este rupt sigiliul si care se incadreaza in STAS . Ei nu au piese de schimb si fac numai verificari metrologice , asa ca o sa va treziti ca platiti o verificare iar apoi un contor nou . De pilda la noi in asociatie a fost o discutie pe tema contoarelor de apa si am propus ca anul viitor sa se schimbe toate contoarele cu unele noi care sunt fara inel de siguranta adica sunt contoare capsate ( geamul este presat in carcasa ) si prezinta o siguranta mai mare .
Si-n problema apometrelor sunt aici cativa utilizatori care genelalizeaza, colectivizeaza, vor sa impuna tuturor si au un discurs negativist.
Pai daca trebuie sa fac verificarea auto odata la doi ani, o fac si nu cred ca sunt oameni care sa se-si cumpere una noua ca ar fi cam acelasi pret cu verificare... Sau daca trebuie sa fac anual o vizita medicala (care costa), oare mai bine sa ma gandesc sau sa ma orientez spre cimitir!#-o
Asa si cu apometrele.
Fiecare si-a cumparat si instalat apometre la date diferite. Nu toate apometrele din asociatia au peste 5 ani si-au ramas fara verificare.
Noi le aducem aminte proprietarilor din cand in cand sa-si verifice apometrele din punct de vedere metrologic. Fiecare proprietar are la asociatie un dosar cu actele apartamentului, date personale, cereri si sesizari rezolvate... si dovada verificarii apometrelor. Pe acestea scrie foarte clar pana cand este valabila aceasta verificare. De aceea le mai aducem aminte sa le verifice, pentru ca avem evidenta lor.
Demontarea, verificarea si montarea apometrului costa 15-20 lei/bucata, fara ca asociatia sa contacteze firme si parafirme. Putem sa-l indrumam pe proprietar catre un instalator (cel permanent al asociatiei, fara a fi obligat sa execute lucrarea cu acesta), putem sa-i explicam cum sa procedeze, cum sa iasa din bloc sa o ia la stanga sa traverseze si sa ajunga la cel mai apropiat centru ce realizeaza verificari metrologice.
Intr-un an pot expira 15-25% din apometre si nici acestea toate odata. Chiar in acelasi apartament poat fi trei apometre care au date de verificare metrologica diferite. Sunt apometre cumparate acum 7-12 ani si-au trecut deja printr-o verificare sau doua, dar sunt si apometre cumparate de o luna sau 12 luni care au verificarea valabila inca 4 - 5 ani. Asa ca nu are sens sa facem verificarea centralizat, sa-l obligam sa-si cumpere altele, sa-i terorizam pe vecini cu aceste impuneri colective.