Postarea lui @virgilc o gasesc foarte utila, cam asa trebuie procedat.
Anul trecut am incercat o masura de verificare, de amploare, pe intreaga asociatie. Dupa ce s-a hotarat in AG, s-au pus anunturi la casa scarii, am intocmit un contract cu o firma specializata. Actiunea am demarat-o pe blocuri si scari. S-a lucrat cu doua echipe de cate doi oameni si pentru a nu intrerupe apa, in locul apometrelor s-au montat niste ”mososre” din teava zincata de dimensiunea unui apometru. Desi actiunea parea a se desfasura foarte bine, in realitate proprietarii nu au raspuns chiar cum ne-am asteptat, parand a fi foarte deranjati de intreaga actiune. Pot sa va spun ca inca si acum mai avem proprietari care ba nu au fost gasiti acasa, ori erau plecati in vacanta sau aiurea... Fapt ce ne-a determinat sa oprim actiunea la jumatatea numarului de apartamente.
Ce am constatat? Datorita vechimii apometrelor, cca. 65% dintre acestea nu au trecut testul de verificare, fiind respinse.
Din acest motiv, pentru cealalta jumatate de asociatie, ne-am gandit sa procedam la o inlocuire totala a apometrelor. Daca facem aceasta operatiune prin asociatie, putem achizitiona un apometru la un pret f. convenabil, sub 40,00 lei / buc. Am si primit o oferta de la o firma de la noi din oras. Din cate am inteles, firma are filiale in mai toate orasele din tara, asa ca daca vreti, va stau la dispozitie cu informatii suplimentare.