avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIA si apometrele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIA si apometrele

MI SA PUS UN ANUNT la scara blocului ca cei care are peste 5 ani apometre sa fie schimbate in caz ca le schimba sint trecuti la pausal ca sunt pierderii cel de la scara blocului da un consum cel din casa da alt consum.SINT obligat sa schimb apometrul sau sa il duc sa ii verifice la metrologie.CUM procedez
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:44, 8 Iunie 2013
Ideal ar fi ca toate contoarele de apa din codomeniu sa fie de la acelasi producator iar verificarea sa se faca la toti odata organizat si nu la latitudinea adm. Iar un contor vechi de 10-15 ani are depunere de piatra si nu mai da aceasi clasa de precizie .
Eu am facut verificarea metrologica si deci stiu ce scriu. Numai ca este destul de complicat sa gasesti o firma acreditata .Daca aveti adrese de firme care sunt autorizate pentru controlul metrologic al apometrelor pentru ca multe firme s-au inchis Incusiv cea la care am facut eu verificarile
Daca mai gasesti vreuna, te obliga sa vii cu ele in brate si le verifica si ti le dau sigilate
Dar ca sa le scoti de la locul lor se pot intampla alte minuni: nu se desfac prea usor sau ti se blocheaza robinetul de trecere sau mai stiu eu ce. Apoi cand le montezi trebuie sa chemi o alta persoana autorizata sa vina sa le sigileze.
Ca toate in Romania si acest sector este lasat de izbeliste .Unii dau legi dar nimeni nu organizeaza si o retea de verificari normale si legale .

Daca stie cineva o firma care vine si-ti desface apometrele ,le verifica la stand ,le monteaza la loc si le sigileaza VA ROG SA LE SCRIETI AICI ca ne intereseza pe toti Mie imi expira certificatele peste 2 ani dar tot este bine de stiut.
La mine in bloc s-a incheiat recent o astfel de actiune de verificare a apometrelor.Verificarea a fost binevenita. Cu acest prilej au fost descoperiti unii care faceau declaratii nereale pivind consumul de apa sau au fost descoperite improvizatii la alimentarile individuale cu apa sau apometre care se deteriorasera si faceau inregistrari eronate cu efecte asupra buzunarelor celorlalti proprietari care suportau costurile.
Daca au fost gasite apometre defecte acestea s-au inlocuit pe cheltuiala proprietarilor.Verificarea in sine a apometrelor a fost suportata de asociatie in urma analizarii mai multor oferte, Fiecare proprietar a putut sa participe la verificarea apometrelor pe instalatia omologata.
Ca sa concluzionez, actiunea a fost buna!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
in mod normal, lista oficiala a agentilor autorizati pentru efectuarea verificarilor metrologice ar trebui sa o gasiti aici, la anul 2011:
[ link extern ]
Interventie moderator
@Shamy
Imi pare rau, dar forumul nu este loc de reclame si publicitate. Aveti internet, telefon, va puteti documenta pe mijloacele dv. de comunicare si, slava Domnului, exista multiple posibilitati de a afla ce va intereseaza.
Dar nu pe acest forum si fac apel la toti cei care vor sa ajute sa o faca in particular pe mesaj privat!
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Termen schimbare contoare apa Elidor Elidor Buna ziua/seara, Am rugamintea sa-mi oferiti informatii referitoare la schimbarea contoarelor de apa-calda si rece- daca este obligatoriu, dupa cat timp de ... (vezi toată discuția)
Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)
Verificare metrologica apometre ContSters66930 ContSters66930 As dori sa stiu daca verificarea metrologica a apometrelor de apartament se face doar la cererea asociatiilor de locatari. Va multumesc. (vezi toată discuția)