avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fostul proprietar nu isi plateste datoriile la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fostul proprietar nu isi plateste datoriile la intretinere

Buna ziua,
Ma aflu in situatia de a fi achizitionat un apartament in luna octombrie 2007. La semnarea contractului de vanzare-cumparare in fata notarului, respectiv la data de 18.10.2007, vanzatorii au prezentat adeverinta eliberata de catre presedintele asociatiei de proprietari, adeverinta prin care dovedeau ca si-au achitat datoriile la intretinere la zi. De asemenea in contract se specifica faptul ca data intrarii in posesie va fi data de 25.11.2007, data pana la care vanzatorii au obligatia de a achita la zi toate datoriile. Inscrierea mea in registrul de evidenta a proprietarilor a avut loc cu data de 01.12.2007, in baza unei solicitari scrise pe care am inmanat-o presedintelui asociatiei, solicitare care nu mi s-a returnat cu un numar de inregistrare sa cu o confirmare a inregistrarii ei. In luna decembrie am fost instiintati de catre presedintele asociatiei de faptul ca fostii proprietari aveau de achitat o cota la intretinere pentru perioada cuprinsa intre data semnarii contractului si data punerii efectiv in posesie. I-am adus la cunostinta clauzele din contract inmanandu-i o copie a acestuia si l-am instiintat ca nu sunt de acord sa achit o datorie care nu imi apartine. Raspunsul lui a fost ca este "datortia apartamentului" si, mai mult, a inceput sa imi perceapa penalitati, penalitati pe care le introduce lunar in cota de intretinere.
As dori sa ma ajutati in sensul clarificarii modalitatii de evidentiere a penalitatilor. Acestea trebuie evidentiate separat sau incluse in cuantumul intretinerii? Suma tuturor penalitatilor nu trebuie sa depaseasca valoarea datoriei sau suma perceputa lunar? Cine trebuie sa suporte aceste penalitati si cum pot face sa ii determin pe fostii proprietari sa-si achite datoria si penalitatile?
Multumesc,
Meferitor la modul de functionare si gestiune al asociatiei va puteti adresa primariei.
Daca vechiul proprietar are fondul de rulment achitat nu este nici o problema sa-i compensezi cu datoria pe aceea perioada. Daca nu are bani la fondul de rulment sa nu i se dea adeverinta daca nu plateste si respectivul fond. Totul depinde de cum stie administratorul sa gestioneze.
Ghinion, fondul de rulment a fost ridicat de vanzatori cu o saptamana inainte de a parasi apartamentul...L-au cerut si li s-a restituit. Ar fi trebuit sa fie retinut pana la clarificarea situatiei? A gresit presedintele asociatiei?
Normal ca a gresit, fondul de rulment nu se restituie tocmai din acest motiv. De fapt greseala trebuie impartita intrucat acea adeverinta este semnata de mai multe persoane din administratie.
Ce act normativ dispune retinerea fondului de rulment in acesrt caz? Ca sa fac referire la acest lucru trebuie sa am o baza legala. E "dat naibii" presedintele asociatiei...Are raspuna favorabil lui la orice :)) si de aceea trebuie sa fiu documentata, ca sa zic asa...

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere sutica sutica Buna ziua. Am cumparat o garsoniera. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat la data de 28 august a.c., eu intrand in posesia garsonierei la data de 01 ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii si fondul de rulment Miorina Miorina Se pot aplica penalitati unui proprietar care nu vrea sa achite FONDUL DE REPARATII ? El achita lunar cotele la intretinere dar nu vrea sa achite fondul de ... (vezi toată discuția)
Penalitati papit papit buna seara, am un apartament de 2 camere care este nelocuit. detin un fond de rulment de 280 ron. nu am platit intretinerea si am de dat 287 ron cu ... (vezi toată discuția)