avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contestare amenda finante nedepunere declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contestare amenda finante nedepunere declaratii

Am deschis o firma noua de tip srl-d pentru a accesa un grant prin programul "tineri intreprinzatori" in februarie 2011. Conform statutului de microintreprindere am avut obligatia de a angaja in termen de 60 zile pentru a pastra acest statut. Pentru a respecta acest termen am angajat o persoana in data de 21.04.2011, iar in data de 25.05.2011 am depus la finante declaratiile 112 pentru lunile februarie si martie pe 0, fiindca nu am avut angajati in perioada respectiva, iar pe luna aprilie am depus declaratia cu sumele datorate ce le-am si achitat. In luna iulie au venit la sediul social niste angajati de la finante cu un proces verbal de amenda in valoare de 1000 de lei intocmit pe data de 26.05.2011 pe care era specificat "nedepunere declaratii 112". Intrucat eu am depus declaratia aferenta lunii aprilie in care am avut angajat, pe 25.05.2011 (deci in termenul legal) am formulat o contestatie pe care am incercat sa o depun la registratura la finante. Cei de acolo au refuzat sa o primeasca fiind in perioada in care nu aveau program de lucru cu publicul (cu 2 saptamani in urma) si au mentionat ca acesta contestatie trebuie sa o fac la tribunal. Intre timp am fost plecat din tara si acum as vrea sa reiau procesul de contestare. As vrea sa stiu care sunt pasii care trebuie sa ii urmez. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: piciul , utilizator 23:59, 12 August 2011
Declaratia 112 (in 0) pentru luna februarie trebuia depusa pana la data de 25 martie, iar pentru luna martie pana la data de 25 aprilie.
Eventual trebuia sa depuneti a cerere pentru acceptarea ulterioara a declaratiei pentru lunile februarie si martie. Poate asa n-ati fi primit amenda.
Dar daca ar fi fost depusa in termen dar s-ar fi constata ulterior(neverificandu-se in termen validitatea) ca a fost cu erori si in aceste conditii se depune cu intarziere contaventia este tot intre 1000-5000 lei?Exista vre-o cale de scapare?
In primul rand este f bine ca le ati depus.
Atentie, la contestatie, daca mai poate fi facuta(termen legal), una este nedepunere declaratie si una este depunere cu intarziere.
Faptul cale ati depus cu intarziere va absolva de amenda data, pentru nedepunere declaratii.
Spor si curaj!
Buna seara,
Am urmarit subiectul cu intarziere, recunosc, si doresc sa fac cateva precizari, cu permisiunea d-voastra.
Daca este proces-verbal pentru D112, iar domnul a depus (data de 25 a lunii este inca termen de depunere), atunci motivul este pentru ca declaratia pentru luna februarie a fost depusa tarziu. Sigur s-a primit si notificare pentru ea.
Alta situatie este ca e posibil sa fi fost eronata.
Erorile pt aparea la trei "nivele":
1. In momentul depunerii.
2. Dupa prima validare (adica dupa ce a primit nr de inregistrare)
si,
3. Cand datele transmise nu au fost validate la nivel national, adica nu sunt corelate cu baza de date la CCAS, CAS, etc.
Pentru evitarea acestor situatii, conform legii, contribuabilul are obligatia verificarii validarii declaratie avand la dispozitie 3 zile, conf. legii sa corecteze erorile. Aceasta verificare se face pe site-ul MFP. De mentionat ca suportul (formularul) 112 a suferit actualizari (modificari) in aceea perioada si de unde pot aparea si erorile de validare. Conform legii o declaratie 112 nevalidata si necorectata in termen, se amendeaza.
In cazul domnului, este vorba doar de nedepinere in termen. El a depus cu intarziere de o luna... prima declaratie 112. Contestatia in instanta nu se justifica. Cu stima
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
Annau Marinela, utilizator
Am un srl debutant din iunie 2011, avocatul care mi l-a facut nu a competat pe vectorul de la onrc decat ca sunt platitor de imp 3%. Si neplatitor de tva .. Ca asa am vrut.mi-a atras atentia ca in 60 de zile trebuie sa am salariati si atunci depun la finante vector pentru salariati. Asadar in 25 iulie am depus doar decl.100 cu imp. Pe micro.
Si in august am depus vector cu contributii la salarii de la data de la care am salariati....
Nu am primit nimic de la finante si decand am citit acest topic... M-am alarmat si m-am dus sa verific si totul e ok..
Cred ca problemA e ca nu apelam la persoane competente.... Pe principiul ca toti ne pricepem la toate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratia finantelor publice nitmar nitmar Am o societate care de doi ani este pe 0; Societatea având declarat în anul anterior la Administratia Finantelor Publice vectorul fiscal cu salariaţi 0, ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie 112 Omnia Element SRL Omnia Element SRL Buna ziua, as vrea si eu sa intreb in legatura cu depunerea declaratiei 112.Acum doua zile am primit o hartie privind depunerea acestei declaratii. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Decl 112 nedepusa Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu Buna ziua! In cazul unei decl 112 nedepusa in trim.1, (specific ca firma s-a infiintat in martie cu angajati), va rog sa ma indrumati cum sa o generez ca sa ... (vezi toată discuția)