avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... din nou parcarile de resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

din nou parcarile de resedinta

Buna seara,

Azi, fiind intr-o vizita, am parcat masina pe un loc desenat in 4 colturi cu vopsea alba, pe care scria "7". Posesoarea locului a venit si m-a blocat cu masina ei. Am sunat la usa si nu a raspuns, drept pentru care am chemat eu politia comunitara. Agentului i-a raspuns la usa in cele din urma si a facut dovada detinerii acelui loc prin contract cu primaria. :((
Foarte bine, asta este, sunt vinovata!
INTREBARE:Eu ce pot sa ii fac individei (in afara de a-i rupe oglinzile... etc...) De unde sa stiu eu ca acele colturi desenate inseamna ca e locul ei? Exista o lege (daca da, care si ce articol - daca nu cer prea mult:sorry:) care mentioneaza cum sunt marcate aceste locuri? Sau pur si simplu cand ma duc undeva las masina la cuca-macaii si in niciun caz in fata blocului....
pentru blocarea altei masini, jandarmul respectiv trebuia sa amendeze pe proprietarul masinii care v-a blocat.
in ceea ce priveste parcarea pe locul altuia, fiecare consiliu local al orasului/sectorului poate avea reguli proprii ... deci trebuie sa vedeti exact care sunt prevederile in aceasta privinta
carol_lorac a scris:

pentru blocarea altei masini, jandarmul respectiv trebuia sa amendeze pe proprietarul masinii care v-a blocat.

Multumesc, va rog sa mentionati care este legea, articolul, alineatul care il indreptatea pe jandarm sa faca acest lucru. El a spus ca nu are temei legal sa intervina impotriva persoanei respective, ca ar fi putut avea politia circulatie, dar nici ei de fapt, dat fiind ca nu era un drum de utilitate publica, ci doar o parcare de resedinta...
Cum vad eu aceasta situatie.

In primul rand, desi era parcare de resedinta, dvs aveati dreptul sa parcati acolo. Daca n-ati fi avut acest drept in mod sigur ati fi luat amenda. Deci inclin sa cred ca ati parcat acolo intr-un interval orar in care aveti voie.

Referitor la faptul ca v-a blocat. Nu inteleg ce treaba au avut jandarmii in poveste aceasta si de ce i-ati implicat.
Pe viitor, chemati politia. Aceasta va intocmi proces verbal la fata locului, si v-a chema serviciul de ridicari masini. Masina va ridicata si se va termina toata povestea. Si din ce stiu amenda trece de 1500 de lei.

Oricum solutia cea mai la indemana si care poate sa va scuteasca de multe alergaturi e sa va lasati numarul de telefon in geam cand sunteti nevoit sa mai parcati pe locurile altora.
Legea nu mentioneaza niciun interval orar in care ai putea ocupa un loc intr-o parcare unde nu ai dreptul sa fii. Daca stiti altceva, va rog indicati legea, articolul... etc, nu din auzite.
Jandarmii sunt chemati pentru ca ei sunt autoritatea imputernicita de Primarie sa se ocupe de aceste parcari. Politia rutiera venea doar daca era vorba de ocuparea unui loc pe spatiul unei parcari publice sau pe un drum public (de ex in statiile de autobuze etc).
@mica_lu
In majoritatea oraselor in tara exista hotarari emise de consiliul local in care se precizeaza clar intervalul orar in care utilizatorul unui loc de parcare ere drept asupra lui in exclusivitate. Pot sa va dau nu unul ci chiar zeci de exemple. Acum depinde in ce localitate locuiti dumneavoastra. La fel si cu jandarmeria.
Eu n-am mentionat nicaieri de politia rutiere, evident ca politia rutiera nu are de ce sa fie chemata in acest caz.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Instiintare politia locala pentru transmitere date conducator auto parcat pe locul unui abonat gorg0701 gorg0701 ziua buna tuturor ! in data de 18 iulie am vizitat niste rude in judetul Caras-Severin oras Resita parcand in apropierea blocului intro zona cu multe locuri de ... (vezi toată discuția)