Azi, fiind intr-o vizita, am parcat masina pe un loc desenat in 4 colturi cu vopsea alba, pe care scria "7". Posesoarea locului a venit si m-a blocat cu masina ei. Am sunat la usa si nu a raspuns, drept pentru care am chemat eu politia comunitara. Agentului i-a raspuns la usa in cele din urma si a facut dovada detinerii acelui loc prin contract cu primaria. :((
Foarte bine, asta este, sunt vinovata!
INTREBARE:Eu ce pot sa ii fac individei (in afara de a-i rupe oglinzile... etc...) De unde sa stiu eu ca acele colturi desenate inseamna ca e locul ei? Exista o lege (daca da, care si ce articol - daca nu cer prea mult:sorry:) care mentioneaza cum sunt marcate aceste locuri? Sau pur si simplu cand ma duc undeva las masina la cuca-macaii si in niciun caz in fata blocului....
Sa zicem ca varianta cu biletul e oarecum scuzabila pentru cineva care vine in vizita. Dar in general lumea nu pricepe un lucru. Nu toti pot avea loc de parcare.
Ganditi-va ca si milionarii din Elvetia astepta ani buni sa se elibereze un loc de ambarcatiune in porturile de pe lacul Constance. Nu se inghesuie, nu iau unul locul altuia, si nici nu maresc porturile. Asteapta si se respecta unul pe altul. Nu considera ca sunt nascuti cu acest drept.
Parcarile de resedinta sunt limitate, ca orice pe lumea asta, iar dreptul de folosinta se dobandeste conform legii. Ceilalti pot sa astepte, pot se se muta in alta localitate, pot sa-si isi vanda masina, sa-si cumpere loc privat de parcare, etc. Orice, insa nu sa incalce drepturile semenilor sai.