avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... din nou parcarile de resedinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

din nou parcarile de resedinta

Buna seara,

Azi, fiind intr-o vizita, am parcat masina pe un loc desenat in 4 colturi cu vopsea alba, pe care scria "7". Posesoarea locului a venit si m-a blocat cu masina ei. Am sunat la usa si nu a raspuns, drept pentru care am chemat eu politia comunitara. Agentului i-a raspuns la usa in cele din urma si a facut dovada detinerii acelui loc prin contract cu primaria. :((
Foarte bine, asta este, sunt vinovata!
INTREBARE:Eu ce pot sa ii fac individei (in afara de a-i rupe oglinzile... etc...) De unde sa stiu eu ca acele colturi desenate inseamna ca e locul ei? Exista o lege (daca da, care si ce articol - daca nu cer prea mult:sorry:) care mentioneaza cum sunt marcate aceste locuri? Sau pur si simplu cand ma duc undeva las masina la cuca-macaii si in niciun caz in fata blocului....
pai daca e parcare de resedinta politia rutiera nu se baga, iar jandarmii ar fi trebuit sa-l amendeze pe cel ce parcheaza in locul celui ce a platit locul
Am gasit Hotararea CL al sectorului 1 al municipiului Bucuresti nr.416/31.10.2008, in care se spune, in Anexa 2,art 2 ca parcarile limitrofe imobilelor de locuit se utilizeaza contra cost, pe perioadele stabilite in baza autorizatiei emise (nu stiu ce perioada avea doamna, ca mie nu mi-a dat voie sa vad actele, iar jandarmul a scris doar numarul de autorizatie pe PV... banuiesc ca fiind sambata o fi avut voie sa tina masina 24 din 24), dar se mentioneaza faptul ca detinatorul ESTE OBLIGAT SA EXPUNA AUTORIZATIA, LA LOC VIZIBIL, IN COPIE XEROX, IN INTERIORUL VEHICULULUI!!!!!!!!!!! Nu stiu daca sa ma bufneasca rasul sau plansul! Deci te plimbi cu autorizatia de parcare dupa tine, in loc sa o expui la loc vizibil IN LOCUL DE PARCARE! Nu mai inteleg nimic, oricum, legile si aplicarea lor in Tara lui Papura Voda! #-o#-o#-o#-o#-o:(#-o:(#-o:(
Hotararea nr. 416 din 2008-12-22 a fost abrogata prin HCGMB 138/2009

Oricum in Bucuresti locul de parcare este utilizabil in exclusivitate 24/24. Daca intamplarea a avut loc in Bucuresti spuneti sarumana ca ati fost iertata de amenda.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
grandanat, utilizator
Mica... citind cu atentie mesajul....ai intrebat ce poti sa-i mai faci pe langa ai rupe oglinzile....:stunned: Pe de o parte, nu mai fi asa de revoltata, asta este, se cunoaste foarte bine faptul ca in oras locurile de parcare sunt NU limitate, ci sunt SUB-LIMITATE...Pe de alta parte, exista legea bunului simt(pe care ar fi trebuit sa o aplici)... pe viitor, asa ca o recomandare sa nu mai patesti ce ai patit, pune si tu un numar de telefon in parbriz cu scuzele de rigoare, si cand ajungi in vizita intr-o zona, intreaba pe unde poti parca.....si eu detin loc de parcare cu plata, si sincer, cand ajung acasa chiar nu am chef si dispozitie sa stau sa astept la masina pana se trezeste un sau o ....sa nu-i spun cum este....ca vine sa elibere locul. Iar pt lamurire, contractul se face pe perioada nedeterminata, cu plata anuala a taxei (care mai nou vine acasa odata cu impozitul). Daca nu platesti anual, risti sa-l pierzi, caci sunt altii care sunt dispusi si stau la coada, cel putin in Bucuresti..asa ca, lasa revolta, si pe viitor mai intreba pe unde poti parca.... In concluzie hai sa avem bun-simt, ca lumea este plina ingrati si superficiali.... si cica mai avem si pretentiiii#-o
Sigur e ok aceasta informatie? Acea hotarare se refera la atribuirea unui teren pentru un cimitir turcesc...

Alte discuții în legătură

Nu exista loc de parcare marcat , nu putem cumpara dar primesc somatie de parcare neregulamentara emanuela_ab emanuela_ab buna seara , am gasit eu aici in site ce fac daca primesc amenda pentru parcare pe loc platit , dar nu stiu ce pot face daca acest loc nu e marcat , fiind ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Instiintare politia locala pentru transmitere date conducator auto parcat pe locul unui abonat gorg0701 gorg0701 ziua buna tuturor ! in data de 18 iulie am vizitat niste rude in judetul Caras-Severin oras Resita parcand in apropierea blocului intro zona cu multe locuri de ... (vezi toată discuția)