avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Eu zic ca are incidenta. Forma agravata a unei infractiune este si varianta calificata. Si spre deosebire de infractiunea pur praeterintentionata incriminata autonom (art. 183), celelalte sunt variante agravate ale formei de baza si calificate intrucat absorb rezultatul mai grav produs din culpa.
Repet citatul - pagina 68 din editia a 3-a- se retine " in cazul infractiunilor care contin si variante agravate, unitatea de continut este realizata chiar daca unele actiuni sau inactiuni imbraca forma de baza a infractiunii, iar altele ale continutului calificat; in acesta situatie intreaga infractiune continuata va fi considerata calificata". Deci asimileaza formei calificate varianta agravata.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
sangreal, utilizator

Când o parte a fost decăzută din dreptul de a efectua un act de procedură, dar efectuează totuşi acel act, sancţiunea care intervine este:
a) nulitatea condiționată de dovedirea vătămării suferite;
b) nulitatea necondiţionată de existenţa unei vătămări;
c) inadmisibilitatea.
Sangreal multumesc pentru informatiile actualizate. Eu am editia a II-a si infractiunea praeterintentionata e trecuta la infractiuni care nu pot fi savarsite in forma continuata.
M-am uitat si pe niste note de curs ale domnului Streteanu si dansul include in aceasta categorie si infractiunile cu rezultat indivizibil, al caror rezultat nu e susceptibil de producere partiala sau fractionata, dand ca exemplu uciderea.
E destul de logic citatul pe care l-ai dat din editia a 3-a si o sa imi notez pe carte, in speranta ca nu vom avea o astfel de intrebare. #-o
Frumoasa discutie!
Q88 a scris:

Sangreal multumesc pentru informatiile actualizate. Eu am editia a II-a si infractiunea praeterintentionata e trecuta la infractiuni care nu pot fi savarsite in forma continuata.
M-am uitat si pe niste note de curs ale domnului Streteanu si dansul include in aceasta categorie si infractiunile cu rezultat indivizibil, al caror rezultat nu e susceptibil de producere partiala sau fractionata, dand ca exemplu uciderea.
E destul de logic citatul pe care l-ai dat din editia a 3-a si o sa imi notez pe carte, in speranta ca nu vom avea o astfel de intrebare. #-o
Frumoasa discutie!

De aceea am si spus ca in privinta subiectelor controverstate discutiile nu pot fi decat benefice. Nu stiam opinia lui Streteanu, dar e cu atat mai binevenita :)
sangreal a scris:

Eu zic ca are incidenta. Forma agravata a unei infractiune este si varianta calificata. Si spre deosebire de infractiunea pur praeterintentionata incriminata autonom (art. 183), celelalte sunt variante agravate ale formei de baza si calificate intrucat absorb rezultatul mai grav produs din culpa.

Exemplu dat de Udroiu pentru forma calificata priveste unitatea de continut a infractiunii continuate ( fiind aceeasi si la forma tip si la forma calificata ). Insa nu este acelasi lucru cu forma preterintentionata , pentru ca trebuie sa avem aici in vedere si unitatea de rezolutie infractionala ( d.p.d.,v. subiectiv ). Forma preterintentionata se incadreaza la aceeasi unitate de continut cu forma tip, insa nu si la unitate de rezolutie infractionala. Si cum ambele conditii trebuie sa fie indeplinite.... ca sa avem infractiune continuata...nu pot extinde prin analogie pentru ca forma calificata cu infractiunea preterintentionata nu sunt identice sub aspect subiectiv
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)