Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Niste grile date la INM in 2007 gresite dupa parerea mea:
In cazul contractului de mandat:
a) mandatarul are dreptul la remuneratie doar daca exista stipulatie in acest sens
b) mandatarul nu are dreptul la remuneratie daca mandatul este in interes comun deoarece, in acest caz, el intruneste si calitatea de mandant
c) atunci cand mai multe persoane au numit un mandatar pentru o afacere comuna, ele raspund solidar pentru toate efectele mandatului
Ei dau ca raspunsuri corecte a si c. Varianta a nu mi se pare corecta, intrucat in cazul in care mandatarul este un profesionist, se prezuma caracterul oneros al contractului. Asadar, nu trebuie stipulatie expresa in acest sens.
Donatorul:
a) este obligat la garantie pentru evictiune in cazul donatiei cu sarcini
b) nu poate ataca donatia pentru dol
c) poate introduce, in termenul de prescriptie prevazut de lege, actiune in revocarea donatiei pentru survenienta de copil
Ei dau ca raspunsuri corecte a si c. Varianta c nu e corecta intrucat revocarea pt survenienta de copil intervine de drept. Ceea ce introduce donatorul este o actiune in restituirea bunului, proprietatea fiind dobandita de la nasterea copilului.
Ce parere aveti? Gresesc eu undeva?