Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
In cazul gratierii conditionate, de cand curge termenul pentru reabilitarea judecatoreasca? De la data actului de gratiere sau de la implinirea termenului de incercare din actul de clementa?
Cred ca vultur are dreptate, in sensul ca sunt cateva circumstante care se aplica si persoanelor juridice.
Am cautat in Streteanu si Mitrache (editiile pe care le am) si nu am gasit nimic.
va rog sa mi raspunda cineva sau moderatorii daca tot sterg intrebarile: ce se intapla cu bursa de la inm daca nu absolvi inm nici a 2 a oara/cum se returneaza banii, sau ce este cu aceasta bursa? cum sunt cursurile la inm? banuiesc ca cineva trebuie sa stie daca dati la inm,mersi
observ ca ai mai scris pe acest forum fara a primi rsp.referitor la
"ce stiti despre inm? cum se dau examenele? cum sunt formatorii? cum e cu stagiul? inm inseamna stagiu de 2 ani apoi vine un stagiu de 1 an de la absolvire? de ce din 3000 auditori care urmeaza inm , au absolvit doar 50 ?? aveti informatii despre ce se petrece la inm? cine sunt profesori acolo? de la facultati?banii se dau inapoi?"
trebuie precizat ca esti in eroare
in primul rand cei " 3000" nu sunt auditori de justitie ci doar candidaţi pentru susţinerea concursului de admitere . După ce se finalizaeză concursul, in funcţie de media obţinuta şi in raport de locurile scoase la concurs, care pot sa diefre de la an la an(150-200 locuri), sunt admişi un numar deteminat de viitori auditori de justitie(corespunzător numarului de locuri scoase la concurs( sa spunem ca sunt 200, de altfel este numărul maxim cae se pot pregăti la INM). Ulerior , în perioada în care ai calitatea de auditor primeşti bursa, in jur de 1300 lei. Restituirea bursei se face in ipteza în care nu reuşeleti să "iei" examneul de absolvire , examne pe care-l susţii după aprx. 2 ani de studii(mai exact 1,9 ani).după ce ia reuşit să promovezi acest examen esti numit , in funcţie de optiunea exercitată după terminarea anului I,in profesia de magistrat, adica procuror sau judecător.devenind astfel magistrat in una din unitatile de parchet/judecatorie. După aprx. 1 an de stagiatură(mai exact 1, 6 ani) devii definitiv prin promovarea examneului de " definitivat"
Despre" profesorii de la inm"- denumirea exacta -"formatori"- şi provin fie din rândul magistraţilor "activi"-adica profesează , de regulă la intsnaţle ierarhic superioare(C.A./ICCC, parchete corespunzător acestor instante) fie din randul cadrelor universitare din facultati( sunt exceptii- aceştia doar susţin prelegerile, iar seminariile le "faci "cu cei care sunt practicieni, cum am arătat mai sus.
Reusita la admiterea in inm (unde presupune cunostiinte juridice temeinice, precum şi studiul intens pe parcursul celor 2 ani) face posibil ca examanele pe care le susţine auditorul de justitie in cadrul cursurilor la INM cat şi la finalizarea acestuia să fie luate in proportie de 100%(f.f.f.mici exceptii in anii anteriori) Evident, daca nu pormovezi examenul trebui restituiti bani incasati (bursa). Cel mai greu este sa reusesti sa fii pritre cei 200 de candidaţi declaraţi admişi.(chiar extrem de dificil, totul contează de tine)...Am văzut că ai facut confuzii si am simtit nevoia sa intervin şi, in speranta ca nu te vei supara,...