avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
sangreal a scris:

vreo parere?? :)

In situatia expusa de tine, nici nu mai invoc ca temei art.580.3 pentru ca nu suntem in faza executarii unui titlu executoriu. Daca suntem in faza executarii contractului, nimic nu ma impiedica sa solicit instantei obligarea partii la executarea in natura a obligatiei de a face, si pentru asta sa solicit daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere, care in final se vor transforma in daune compensatorii in caz de neexecutare totala. Pe acestea le voi executa in baza hotararii judecatoresti ( titlu executoriu ), executare tot in natura pentru ca este vorba de suma de bani ( daune compensatorii )Cred ca este posibil....

Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
isis23, utilizator
In tot cursul procesului penal are dreptul sa se adreseze instantei competente:
a) persoana impotriva careia s-a dispus internarea medicala, daca considera ilegala aceasta masura
b) persoana care a fost citata sa se prezinte in calitate de martor, daca considera ilegala aceasta masura
c) persoana impotriva careia s-a luat o masura de restrangere a libertatii, alta decat cele expuse la punctele "a" si "b", daca considera ilegala aceasta masura
Q88 a scris:

In tot cursul procesului penal are dreptul sa se adreseze instantei competente:
a) persoana impotriva careia s-a dispus internarea medicala, daca considera ilegala aceasta masura
b) persoana care a fost citata sa se prezinte in calitate de martor, daca considera ilegala aceasta masura
c) persoana impotriva careia s-a luat o masura de restrangere a libertatii, alta decat cele expuse la punctele "a" si "b", daca considera ilegala aceasta masura

a... ma cam incurca expresia "in tot cursul procesului penal"... parca as inclina spre varianta nici un raspuns corect
ContSters184698, utilizator
Pai cred ca aici e si capcana Vultur...cu masura internarii medicale...ea poate fi dispusa in timpul urmaririi penale si in cursul judecatii si provizoriu insa nu este conditionata neaparat de existenta unui proces. Masura poate fi dispusa chiar daca procurorul da o solutie de netrimitere in judecata si procesul inceteaza, insa masura se va executa prin urmare aceasta va putea fi contestata fara a exista in curs un proces penal
Eu as merge pe c)
isis23 a scris:

Pai cred ca aici e si capcana Vultur...cu masura internarii medicale...ea poate fi dispusa in timpul urmaririi penale si in cursul judecatii si provizoriu insa nu este conditionata neaparat de existenta unui proces. Masura poate fi dispusa chiar daca procurorul da o solutie de netrimitere in judecata si procesul inceteaza, insa masura se va executa prin urmare aceasta va putea fi contestata fara a exista in curs un proces penal
Eu as merge pe c)

la masura internarii medicale cred ca se refera cand e luata in cursul procesului penal, dar chiar si asa nu poate fi sesizata oricand instanta cu privire la nelegalitatea masurii

nu stiu ce sa zic de "c" ca este inclusa varianta "b" dar la varianta b nu vorbim de o masura de restrange a libertatii
ContSters184698, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)