Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
isis23 a scris:
Intrebare civil
Am intalnit o grila in Voineag, cum ca actiunea posesorie speciala, poate fi introdusa de posesorul de rea-credinta si impotriva adevaratului proprietar. Imi puteti da un exemplu ?
pai un posesor de rea credinta ar fi detentorul precar(dintr-un contract de locatiune de exemplu), care poate exercita o asemena actiune impotriva proprietarului cand a avut loc o tulburare sau deposedare prin violenta... unul dintre beneficiile actiunilor posesorii indiferent ca este generala sau speciala este ca pot fi exercitate chiar si impotriva proprietarului.
vultur1 a scris:
isis23 a scris:
Intrebare civil
Am intalnit o grila in Voineag, cum ca actiunea posesorie speciala, poate fi introdusa de posesorul de rea-credinta si impotriva adevaratului proprietar. Imi puteti da un exemplu ?
pai un posesor de rea credinta ar fi detentorul precar(dintr-un contract de locatiune de exemplu), care poate exercita o asemena actiune impotriva proprietarului cand a avut loc o tulburare sau deposedare prin violenta... unul dintre beneficiile actiunilor posesorii indiferent ca este generala sau speciala este ca pot fi exercitate chiar si impotriva proprietarului.
Vultur, locatarul nu poate exercita actiunea posesorie impotriva locatorului, ci doar daca proprietarul e un tert fata de contractul de locatiune.
Isis, ma gandesc la situatia unui posesor al unui teren, care stie ca titlul lui nu e valid, deci e de rea-credinta. Acesta poate intenta actiunea posesorie impotriva proprietarului care incerca sa-l deposedeze prin violenta. " Violenta nu are nicio justificare in drept. De aceea, chiar daca violenta a fost utilizata impotriva unui posesor de rea-credinta, prima masura care trebuie sa fie luata e aceea de restabilire a situatiei care a precedat exercitarea violentei."
In cazul complicitatii la omor calificat savarsit asupra sotului sau rudei apropiate, complicele raspunde pt 174 sau 175 lit c? Am gasit o grila in care se zice ca va raspunde pt 174, desi mi se pare logic ca daca complicele cunostea relatia de rudenie intre autor si victima, sa raspunda pt 175 lit c.
Voi ce credeti?