Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Va rog sa imi spuneti daca M.U si-a modificat punctul de vedere cu privire la inlocuirea masurii obligarii de a nu parasi localitatea cu masura arestarii preventive in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii aplicate sau a obligatiilor (art 145 al 3 prevede ca "va fi inlocuita"; in grila de admitere din 2007 e dat ca raspuns corect ca e obligatorie, iar M.U in editia din 2010 spune ca e facultativa aceasta inlocuire).
Cred ca v-am mai intrebat o data :">. Dar inca sunt nelamurita.
Poate sa imi explice cineva cu exemple cum e cu provocarea ilegala a avortului care a avut ca urmare moartea femeii insarcinate savarsita cu intentie directa sau indirecta?!
adrianicet a scris:
Poate sa imi explice cineva cu exemple cum e cu provocarea ilegala a avortului care a avut ca urmare moartea femeii insarcinate savarsita cu intentie directa sau indirecta?!
Nu cred ca se poate. Unde ai citit asa ceva? E vb de praeterintentie, pt ca daca ar fi intentie ar fi vb despre omor.
Ice Hellene a scris:
adrianicet a scris:
Nu cred ca se poate. Unde ai citit asa ceva? E vb de praeterintentie, pt ca daca ar fi intentie ar fi vb despre omor.
Udroiu pag 294.