Ice Hellene a scris:
Neata, everybody! :coffee: :)
Ma gandeam la investigatorii sub acoperire, pana si denumirea marginala a textului din cod este "Actele premergatoare efectuate de investigatorii sub acoperire." Ma gandesc ca legiuitorul a prevazut expres acest lucru si nu cred ca putem noi extinde prin interpretare si la alte situatii.
Eu cred ca trebuie facuta diferenta intre EFECTUAREA actelor premergatoare de catre investigatorii sub acoperire, si FOLOSIREA actelor efectuate de investigatorii sub acoperire si in alte faze a urmaririi penale a altei cauze. Eu remarc ca din denumirea marginala si din continutul acelor articole, in faza actelor premergatoare si chiar inainte de savarsirea unei infractiuni, actele premergatoare sunt EFECTUATE chiar de investigatorul sub acoperire pentru ca ei fac acte specifice unui organ de urmarire penala, prin strangerea acelor probe etc. Li se da un fel de competenta in efectuarea actelor premergatoare. Si cum competenta este speciala atunci nu poate fi extinsa si la alte faze.
In schimb actele premergatoare EFECTUATE de acestia pot fi FOLOSITE si in alte dosare si nu numai in faza actelor premergatoare a altei cauze ci si mai tarziu.
Prin urmarea EFECTUAREA actelor premergatoare de catre investigatorii sub acoperire pot fi doar in aceste doua momente: dupa savarsirea unei infractiuni inainte de a fi inceputa UP, si inainte de savarsirea unei infractiuni pentru caracterul pro-activ a anchetei penale.Parerea mea