avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Neata, everybody! :coffee: :)

Ma gandeam la investigatorii sub acoperire, pana si denumirea marginala a textului din cod este "Actele premergatoare efectuate de investigatorii sub acoperire." Ma gandesc ca legiuitorul a prevazut expres acest lucru si nu cred ca putem noi extinde prin interpretare si la alte situatii.
In procedura speciala de tragere la raspundere a persoanei juridice, competenta dupa teritoriu NU se stabileste in functie de:
a) locul unde locuieste persoana vatamata
b) locul unde se afla sediul persoanei juridice
c) locul unde a fost prins faptuitorul.
In cazul unei infractiuni de furt savarsita in Ploiesti, de catre o persona care locuieste in Brasov, impotriva unei persoane care locuieste in Constanta, daca in aceeasi zi la ora 13 e sesizat Parchetul de pe langa Jud. Constanta, iar la ora 15 e sesizat Parchetul de pe langa Jud. Brasov, va fi competent sa efectueze urm. pen.:
a) Parchetul de pe langa Jud. Ploiesti
b) Parchetul de pe langa Jud. Brasov
c) Parchetul de pe langa Jud. Constanta.
Ice Hellene a scris:

Neata, everybody! :coffee: :)

Ma gandeam la investigatorii sub acoperire, pana si denumirea marginala a textului din cod este "Actele premergatoare efectuate de investigatorii sub acoperire." Ma gandesc ca legiuitorul a prevazut expres acest lucru si nu cred ca putem noi extinde prin interpretare si la alte situatii.

Eu cred ca trebuie facuta diferenta intre EFECTUAREA actelor premergatoare de catre investigatorii sub acoperire, si FOLOSIREA actelor efectuate de investigatorii sub acoperire si in alte faze a urmaririi penale a altei cauze. Eu remarc ca din denumirea marginala si din continutul acelor articole, in faza actelor premergatoare si chiar inainte de savarsirea unei infractiuni, actele premergatoare sunt EFECTUATE chiar de investigatorul sub acoperire pentru ca ei fac acte specifice unui organ de urmarire penala, prin strangerea acelor probe etc. Li se da un fel de competenta in efectuarea actelor premergatoare. Si cum competenta este speciala atunci nu poate fi extinsa si la alte faze.
In schimb actele premergatoare EFECTUATE de acestia pot fi FOLOSITE si in alte dosare si nu numai in faza actelor premergatoare a altei cauze ci si mai tarziu.
Prin urmarea EFECTUAREA actelor premergatoare de catre investigatorii sub acoperire pot fi doar in aceste doua momente: dupa savarsirea unei infractiuni inainte de a fi inceputa UP, si inainte de savarsirea unei infractiuni pentru caracterul pro-activ a anchetei penale.Parerea mea

Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
isis23, utilizator
Ice Hellene a scris:

In procedura speciala de tragere la raspundere a persoanei juridice, competenta dupa teritoriu NU se stabileste in functie de:
a) locul unde locuieste persoana vatamata
b) locul unde se afla sediul persoanei juridice
c) locul unde a fost prins faptuitorul.

c)

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)