avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Q88 a scris:

Cateva grilute simpatice, care mi-au scos peri albi:
1. Org. de urm. pen. competent poate dispune, prin rezolutie motivata, in cazul:
a) inceperii urm. pen., daca sesizarea nu s-a facut din oficiu
b) luarii masurilor asiguratorii
c) neinceperii urm. pen.

2. Cand organul de urm. pen. se sesizeaza din oficiu:
a) trebuie sa aduca la cunostinta instantei in cel mai scurt termen aceasta masura
b) incheie un proces-verbal care constituie actul de incepere a urm. pen.
c) inceperea urm. pen. se realizeaza numai prin ordonanta

3. Cand organul de urm. pen. se sesizeaza din oficiu:
a) dispune prin rezolutie inceperea urm. pen.
b) incheie un PV care constituie actul de incepere a urm. pen.
c) incheie un PV care nu poate constitui act de incepere a urm. pen., cu exceptia cazului cand e mentionat expres pe acesta luarea masurii

4. Urm. pen. incepe prin PV atunci cand:
a) org. de urm. pen. sunt sesizate printr-o plangere cu privire la savarsirea unei infractiuni
b) org. de urm. pen. se sesizeaza din oficiu cu privire la savarsirea unei infr.
c) se sav. o infr. de audienta

5. Investigatorii sub acoperire:
a) sunt folositi doar in faza efectuarii actelor premergatoare inceperii urm. pen.
b) pot efectua investigatii numai cu autorizarea prim-procurorului parchetului de pe langa tribunal
c) strang date si informatii ce pot fi folosite si in alte cauze sau in legatura cu alte persoane decat cele la care se refera autorizatia procurorului, daca astfel de date sau informatii sunt concludente si utile.

1. c
2 - grila este mai veche, astfel potrivit vechii reglementari ar fi "b" raspunsul corect, fiindca procesul verbal era actul de incepere a urm. penale, dar acum procesul verbal e actul de sesizare si tot prin rezolutie se incepe urm. pen.
3. a
4. c
5. c
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
ContSters184698, utilizator
xyzt a scris:

spray-ul paralizant se incadreaza la substante narcotice daca nu ma insel ...

Da, asa stiu si eu
vultur1 a scris:

Q88 a scris:

1. Org. de urm. pen. competent poate dispune, prin rezolutie motivata, in cazul:
c) neinceperii urm. pen.

a) trebuie sa aduca la cunostinta instantei in cel mai scurt termen aceasta masura

c) incheie un PV care nu poate constitui act de incepere a urm. pen., cu exceptia cazului cand e mentionat expres pe acesta luarea masurii

a) org. de urm. pen. sunt sesizate printr-o plangere cu privire la savarsirea unei infractiuni
b) org. de urm. pen. se sesizeaza din oficiu cu privire la savarsirea unei infr.

a) sunt folositi doar in faza efectuarii actelor premergatoare inceperii urm. pen.
b) pot efectua investigatii numai cu autorizarea prim-procurorului parchetului de pe langa tribunal
c) strang date si informatii ce pot fi folosite si in alte cauze sau in legatura cu alte persoane decat cele la care se refera autorizatia procurorului, daca astfel de date sau informatii sunt concludente si utile.

1. c
2 - grila este mai veche, astfel potrivit vechii reglementari ar fi "b" raspunsul corect, fiindca procesul verbal era actul de incepere a urm. penale, dar acum procesul verbal e actul de sesizare si tot prin rezolutie se incepe urm. pen.
3. a
4. c
5. c

Aceleasi raspunsuri si la mine. La 5 am niste dubii, oare pot fi folositi si in afara actelor premergatoare? Codul spune expres "in faza actelor premergatoare".
Ice Hellene a scris:

vultur1 a scris:

Q88 a scris:

c) neinceperii urm. pen.

1. c
3. a
4. c
5. c

Aceleasi raspunsuri si la mine. La 5 am niste dubii, oare pot fi folositi si in afara actelor premergatoare? Codul spune expres "in faza actelor premergatoare".

nu se refera expres ca pot fi folosit doar in cadrul actelor premergatoare, mai mult ar parea ca articolul reglementeaza posibilitatea ca ei sa poata fi folositi si in actele premergatoare. Eu zic ca daca pot fi folositi in actele premergatoare, de ce n-ar putea fi folositi si in cadrul urmaririi penale, cu atat mai mult cu cat actele premergatoare nu sunt o etapa procesuala nu reprezinta un cadru legal. Ma gandesc si la posibilitatea inceperii urmarii penale in rem si as avea nevoie de date,infromatii de la investigator din grupul organizat. Oare nu se poate ? :hammer:
M-am uitat pe net si am gasit si opinii care sustin posibilitatea in cadrul urmarii penale in rem, "desi codul sugereaza doar faza actelor pregatitoare". Logic asa ar fi, dar mai stii? :)

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)