Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Cateva grilute simpatice, care mi-au scos peri albi:
1. Org. de urm. pen. competent poate dispune, prin rezolutie motivata, in cazul:
a) inceperii urm. pen., daca sesizarea nu s-a facut din oficiu
b) luarii masurilor asiguratorii
c) neinceperii urm. pen.
2. Cand organul de urm. pen. se sesizeaza din oficiu:
a) trebuie sa aduca la cunostinta instantei in cel mai scurt termen aceasta masura
b) incheie un proces-verbal care constituie actul de incepere a urm. pen.
c) inceperea urm. pen. se realizeaza numai prin ordonanta
3. Cand organul de urm. pen. se sesizeaza din oficiu:
a) dispune prin rezolutie inceperea urm. pen.
b) incheie un PV care constituie actul de incepere a urm. pen.
c) incheie un PV care nu poate constitui act de incepere a urm. pen., cu exceptia cazului cand e mentionat expres pe acesta luarea masurii
4. Urm. pen. incepe prin PV atunci cand:
a) org. de urm. pen. sunt sesizate printr-o plangere cu privire la savarsirea unei infractiuni
b) org. de urm. pen. se sesizeaza din oficiu cu privire la savarsirea unei infr.
c) se sav. o infr. de audienta
5. Investigatorii sub acoperire:
a) sunt folositi doar in faza efectuarii actelor premergatoare inceperii urm. pen.
b) pot efectua investigatii numai cu autorizarea prim-procurorului parchetului de pe langa tribunal
c) strang date si informatii ce pot fi folosite si in alte cauze sau in legatura cu alte persoane decat cele la care se refera autorizatia procurorului, daca astfel de date sau informatii sunt concludente si utile.
Pentru ca am mai discutat anterior despre daune cominatorii si amenzi civile am mai descoperit un RIL foarte actual, si anume decizia nr. 3/2011, care creeaza notiunea de amenda cominatorie si mai aduce unele precizari.