Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
vultur1 a scris:
Ice Hellene a scris:
Vultur, tu ce raspuns ai da la grila privind competenta? Am vazut ca ai facut niste distinctii, sa inteleg ca raspunsul tau e c)?
Nu stiu cum e luata expresia simultan... se considera aceeasi zi sau daca e la ore diferite nu mai e simultan :hm: ... fiindca poate fi situatia spusa si de adi, ca procurorul in 2-3 ore poate incepe urmarirea penala poate sa-l retina pe ala, si chiar sa-i faca propunerea de arestare preventiva.
Asta era si nalamurirea mea. Raspunsul corect e b), deci ar conta zilele si nu orele. Daca stie cineva mai multe detalii, ca eu nu am gasit nimic despre acest aspect, ci doar am interpretat grila. Insa, raspunsul poate fi gresit...
Ice Hellene a scris:
adrianicet a scris:
Daca in timpul retinerii inv este respinsa propunerea de arestare prev, inv este pus in libertate la expirarea retinerii chiar daca s-a formulat recurs impotriva respingerii arestarii prev?
La expirararea termenului pt care a fost dispusa masura retinerii, aceasta inceteaza de drept si invinuitul tb sa fie pus in libertate. Recursul nu e suspensiv de executare in cazul admiterii propunerii de arestare preventiva sau de luare a masurii obligarii de a nu parasi localitatea/tara.
anul trecut a fost o grila cu intrebarea de genul asta. NU va fi pus in libertate, fiindca recursul procuroului este suspensiv de executare.