avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Se stie, cumva, data examenului?
Din cate am inteles maine ar trebui afisat anuntul de concurs. Daca e afisat maine, inseamna ca 26 august e data primei probe.
xyzt a scris:

Din cate am inteles maine ar trebui afisat anuntul de concurs. Daca e afisat maine, inseamna ca 26 august e data primei probe.

Multumesc pt raspuns.
Cand ma gandesc ce aproape e ma i-au frisoanele.:stunned:
Ice Hellene a scris:

adrianicet a scris:

Cine poate modifica obligatiile impuse inv/inculpatului prin incheierea prin care judecatorul dispune in cursul urmaririi penale oblig de a nu parasi localitatea/tara? Si care e calea de atac?

Este o situatie foarte ciudata aici pentru ca in cod apar doar procurorul si instanta de judecata. Udroiu spune ca in cursul UP procurorul este cel care poate modifica, dar nu inteleg de ce.. Adica pentru modificare nu spune nimic despre judecator pentru ca nu apare in textul din cod, dar de exemplu pentru inlocuire face referire la procuror sau judecator, desi aceste doua institutii sunt tratate impreuna in cod...

In CPP au ramas niste necorelari intre dispozitiile acestea din cauza unor modificari care s-au facut cu privire la competenta judecatorului si a procurorului in ceea ce priveste masurile preventive.

Ca regula, e bine sa tineti cont de principiul conform caruia masura obligarii de a nu parasi tara/localitatea se ia sau se modifica in timpul UP de catre procuror si in timpul judecatii de catre judecator.
De aceea, chiar si in cazul unei propuneri de arestare in care judecatorul respinge propunerea dar aplica masura obligarii de a nu parasi tara/localitatea, aflandu-ne inca in faza de UP, tot procurorul se va pronunta asupra eventualelor modificari legate de aceasta masura, atata timp cat ne aflam inca in faza de UP.
Stati sa imi dau si eu cu parerea ! :DTocmai am terminat cu licenta si nu prea am mai avut timp !
Revocarea donatiei pentru neexecutarea sarcinii poate fi si conventionala, pentru ca pe de o parte norma prevazuta de la art.832 nu este imperativa, si pe de alta parte inserarea unei asemenea clauze nu contravine principiului irevocabilitatii donatiei intrucat sarcina este stabilita in persoana donatarului si nu depinde de vointa donatorului.
La remiterea de datorie unei persoane neconcepute, intai ma gandesc daca persoana neconceputa poate fi titulara unei datorii. Si nu prea vad aceasta posibilitate. Atunci cum sa ii remiti o datorie chiar si sub intentia gratificarii daca persoana neconceputa nu poate fi titulara unei datorii nici macar prin retransmitere ? Prin urmare aici nu vad cum ar fi posibil.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)