Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Ice Hellene a scris:
Cine poate modifica obligatiile impuse inv/inculpatului prin incheierea prin care judecatorul dispune in cursul urmaririi penale oblig de a nu parasi localitatea/tara? Si care e calea de atac?
Este o situatie foarte ciudata aici pentru ca in cod apar doar procurorul si instanta de judecata. Udroiu spune ca in cursul UP procurorul este cel care poate modifica, dar nu inteleg de ce.. Adica pentru modificare nu spune nimic despre judecator pentru ca nu apare in textul din cod, dar de exemplu pentru inlocuire face referire la procuror sau judecator, desi aceste doua institutii sunt tratate impreuna in cod...
Am inteles , deci poate nu e si in cartea ta , eu am tratatul din 2007 , poate nu scrie in cel din 2001 pe care il ai tu , dar , afirmatia mea se afla amplasata la capitolul obligatiile donatarului , pagina urmatoare , la nota de subsol . :)
carmen0602 a scris:
isis23 a scris:
Remiterea de datorie , poate fi considerata ca o donatie facuta unei persoane neconcenpute ?
:)
din cate imi amintesc eu, nu.Trebuie ca debitorul sa fie de acord,,,daca e neconceput nu poate sa se exprime, zic eu :D
Doar in cazul stipulatiei in favoarea unei terte persoane cred ca se poate sa fie vorba despre o persoana neconceputa. Si aici, cu conditia ca aceasta sa existe la data executarii sarcinii.
Nu stiu exact...
Raspunsul este afirmativ , persoanele neconcepute pot fi gratificate indirect .