Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Daca am luat o amenda pe autoboz anul trecut in august pe care am achitat-o pe loc, o sa-mi apara aceasta amenda in cazierul fiscal?
Si daca da, in ce mod influenteaza aceasta admiterea/repsingerea dosarului pentru inscrierea la concurs pentru INM?
doru6 a scris:
Daca am luat o amenda pe autoboz anul trecut in august pe care am achitat-o pe loc, o sa-mi apara aceasta amenda in cazierul fiscal?
Si daca da, in ce mod influenteaza aceasta admiterea/repsingerea dosarului pentru inscrierea la concurs pentru INM?
O sa-ti apara si in cazierul judiciar amenda de autobuz :))
2 intrebari la procedura penala:
- clasarea poate fi dispusa prin rechizitoriu?
- in cazul in care organul de UP este sesizat prin denunt anonim, inceperea UP se dispune prin rezolutie. Este vreun articol special in acest sens sau se aplica textul general?
Da, Xyzt, se poate sa nu ma fi ascultat:D. Daca asta e parerea ta.;)Insa inafara faptului de ce este sau nu de bun simt, imi arati articolul de lege care interzice aplicarea suspendarii pentru concurs in cazul anularii suspendarii anterioare, chiar daca pentru una din ele s-a dispuns cu executare ? Eu am aratat articolul care nu distinge dupa cum infractiunile aflate in concurs au fost judecate impreuna sau separat. Art. 81 alin 2 nu distinge.
xyzt a scris:
2 intrebari la procedura penala:
- clasarea poate fi dispusa prin rechizitoriu?
- in cazul in care organul de UP este sesizat prin denunt anonim, inceperea UP se dispune prin rezolutie. Este vreun articol special in acest sens sau se aplica textul general?
1. Doar prin ordonanta din ce am citit.
2. Denuntul anonim nu e un act propriu-zis de sesizare dar poate conduce la sesizarea din oficiu a organelor de urmarire. prin urmare, se aplica regulile de la inceperea UP.
O intrebare tot de DPP: Udroiu retine in cartea sa (editia I) la clasare doar urmatoarele cazuri: 10 a,b,d(cu exceptia elementului subiectiv), interventia amnistiei sau a prescriptiei. In cartea sa de grile are 2 grile din care am tras concluzia ca si pt 10 b' poate retine clasarea. Imi scapa mie ceva sau si-a modificat el parerea intre timp?