avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
doru6 a scris:

Daca am luat o amenda pe autoboz anul trecut in august pe care am achitat-o pe loc, o sa-mi apara aceasta amenda in cazierul fiscal?
Si daca da, in ce mod influenteaza aceasta admiterea/repsingerea dosarului pentru inscrierea la concurs pentru INM?

O sa-ti apara si in cazierul judiciar amenda de autobuz :))
vultur1 a scris:

doru6 a scris:

Daca am luat o amenda pe autoboz anul trecut in august pe care am achitat-o pe loc, o sa-mi apara aceasta amenda in cazierul fiscal?
Si daca da, in ce mod influenteaza aceasta admiterea/repsingerea dosarului pentru inscrierea la concurs pentru INM?

O sa-ti apara si in cazierul judiciar amenda de autobuz :))

Eu cred ca nu o sa apara , eventual apare cand o sa iti ceara actele necesare pt a vedea daca indeplinesti buna-reputatie , pt ca acolo iti cer ceva de la primarie , sa verifice amenzile pe in ultimii 3 ani ....
xyzt a scris:

2 intrebari la procedura penala:

- clasarea poate fi dispusa prin rechizitoriu?
- in cazul in care organul de UP este sesizat prin denunt anonim, inceperea UP se dispune prin rezolutie. Este vreun articol special in acest sens sau se aplica textul general?

1. Doar prin ordonanta din ce am citit.
2. Denuntul anonim nu e un act propriu-zis de sesizare dar poate conduce la sesizarea din oficiu a organelor de urmarire. prin urmare, se aplica regulile de la inceperea UP.

O intrebare tot de DPP: Udroiu retine in cartea sa (editia I) la clasare doar urmatoarele cazuri: 10 a,b,d(cu exceptia elementului subiectiv), interventia amnistiei sau a prescriptiei. In cartea sa de grile are 2 grile din care am tras concluzia ca si pt 10 b' poate retine clasarea. Imi scapa mie ceva sau si-a modificat el parerea intre timp?
isis23 a scris:

Da, Xyzt, se poate sa nu ma fi ascultat:D. Daca asta e parerea ta.;)Insa inafara faptului de ce este sau nu de bun simt, imi arati articolul de lege care interzice aplicarea suspendarii pentru concurs in cazul anularii suspendarii anterioare, chiar daca pentru una din ele s-a dispuns cu executare ? Eu am aratat articolul care nu distinge dupa cum infractiunile aflate in concurs au fost judecate impreuna sau separat. Art. 81 alin 2 nu distinge.

Sunt de-acord cu tine, isis. Legea nu distinge si "ubi lex non distingue, nec nos distinguere debemus." :)) Art. 85 al. 1 zice "daca se descopera ca cel condamnat mai savarsise o infactiune (...) pt care i s-a aplicat pedeapsa inchisorii..." fara sa distiga cu executare, cu suspendarea executarii. Iar al. (3) zice ca daca rezultanta nu depaseste 2 ani se poate aplica art. 81.
Moral ar fi sa nu poata, dar atata timp cat legiuitorul nu a distins intre aceste situatii, nu putem s-o facem noi. Poate a vrut sa-i creeze o situatie favorabila condamnatului sau e doar o lacuna a legii. Parerea mea.
Adriana* a scris:

xyzt a scris:

2 intrebari la procedura penala:

- clasarea poate fi dispusa prin rechizitoriu?
- in cazul in care organul de UP este sesizat prin denunt anonim, inceperea UP se dispune prin rezolutie. Este vreun articol special in acest sens sau se aplica textul general?

1. Doar prin ordonanta din ce am citit.
2. Denuntul anonim nu e un act propriu-zis de sesizare dar poate conduce la sesizarea din oficiu a organelor de urmarire. prin urmare, se aplica regulile de la inceperea UP.

O intrebare tot de DPP: Udroiu retine in cartea sa (editia I) la clasare doar urmatoarele cazuri: 10 a,b,d(cu exceptia elementului subiectiv), interventia amnistiei sau a prescriptiei. In cartea sa de grile are 2 grile din care am tras concluzia ca si pt 10 b' poate retine clasarea. Imi scapa mie ceva sau si-a modificat el parerea intre timp?

Si in editia a II-a a omis sa completeze cu cazul de la art 10 lit b' intr-un loc.. Modificarea este introdusa prin legea 202/2010 referitoare la art. 18 ind 1 alin 2.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)