Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
2 intrebari la procedura penala:
- clasarea poate fi dispusa prin rechizitoriu?
- in cazul in care organul de UP este sesizat prin denunt anonim, inceperea UP se dispune prin rezolutie. Este vreun articol special in acest sens sau se aplica textul general?
scarto a scris:
Eu cred ca respecta autoritatea de lucru judecat, si doar anuleaza suspendarea si aplica regulile de la concurs.Si nu se mai poate pronunta o pedeapsa cu suspendare, pt ca nu se mai incadreaza la lit c a art 81.
Da, Scarto cam asa ar fi de bun simt, insa art. 81 alin 2 C.pen nu distinge daca concursul este rezultatul aplicarii art. 34 sau 36 c.pen.
isis23 a scris:
scarto a scris:
Eu cred ca respecta autoritatea de lucru judecat, si doar anuleaza suspendarea si aplica regulile de la concurs.Si nu se mai poate pronunta o pedeapsa cu suspendare, pt ca nu se mai incadreaza la lit c a art 81.
Da, Scarto cam asa ar fi de bun simt, insa art. 81 alin 2 C.pen nu distinge daca concursul este rezultatul aplicarii art. 34 sau 36 c.pen.
Scarto hai sa zicem ca prima hotarare este cu suspendare si este definitiva si a doua condamnare este cu executare. La contopire se poate aplica inchisoarea cu suspendare pentru pedeapsa rezultanta ?
adrianicet a scris:
Ice Hellene a scris:
isis23 a scris:
Ice Hellene a scris:
adrianicet a scris:
Ice Hellene a scris:
In cazul unei infractiuni de furt savarsita in Ploiesti, de catre o persona care locuieste in Brasov, impotriva unei persoane care locuieste in Constanta, daca in aceeasi zi la ora 13 e sesizat Parchetul de pe langa Jud. Constanta, iar la ora 15 e sesizat Parchetul de pe langa Jud. Brasov, va fi competent sa efectueze urm. pen.:
a) Parchetul de pe langa Jud. Ploiesti
b) Parchetul de pe langa Jud. Brasov
c) Parchetul de pe langa Jud. Constanta.
c)
Am postat grila pt a lamuri ce inseamna "sesizare simultana". Mai astept pareri pt ca e interesanta grila. :)
Daca ma iau dupa ce imi aduc aminte, stiu ca sesizarea simultana este in aceeasi zi. Prin urmare ar fi corect b)
Asa e, isis. E vb de aceeasi zi. :)
Ciudat pentru ca in acele 2 ore procurorul poate sa inceapa urmarirea penala sau chiar sa puna in miscare actiunea penala..
Scuze ca readuc in discutie o tema dezbatuta de mult, dar am ramas in urma cu paginile. :D Insa recuperez repede :training:
Nu inteleg de ce e corect raspunsul de la b) pt ca daca admitem ca sesizarea nu e simultana, se aplica art 30, in ordinea lui. Iar prima instanta competenta in ordine este cea din raza careia a fost sav infractiunea. Deci eu nu inteleg de ce nu este a) corect.