Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
In cazul unei infractiuni de furt savarsita in Ploiesti, de catre o persona care locuieste in Brasov, impotriva unei persoane care locuieste in Constanta, daca in aceeasi zi la ora 13 e sesizat Parchetul de pe langa Jud. Constanta, iar la ora 15 e sesizat Parchetul de pe langa Jud. Brasov, va fi competent sa efectueze urm. pen.:
a) Parchetul de pe langa Jud. Ploiesti
b) Parchetul de pe langa Jud. Brasov
c) Parchetul de pe langa Jud. Constanta.
Spuneti-mi si mie va rog daca au aparut modificari la procedura civila?
Simulatia trebuie citita conform carui cod? Pe tematica nu am vazut-o nicaieri..
isis23 a scris:
isis23 a scris:
scarto a scris:
Eu cred ca respecta autoritatea de lucru judecat, si doar anuleaza suspendarea si aplica regulile de la concurs.Si nu se mai poate pronunta o pedeapsa cu suspendare, pt ca nu se mai incadreaza la lit c a art 81.
Da, Scarto cam asa ar fi de bun simt, insa art. 81 alin 2 C.pen nu distinge daca concursul este rezultatul aplicarii art. 34 sau 36 c.pen.
Scarto hai sa zicem ca prima hotarare este cu suspendare si este definitiva si a doua condamnare este cu executare. La contopire se poate aplica inchisoarea cu suspendare pentru pedeapsa rezultanta ?
m-am uitat in udroiu si mitrache, ei nu zic ca n-ar putea fi si cu suspendare in urma contoprii pedepselor definitive.
Dar de ce nu poate fi pedepasa rezultanta data cu suspendare de executare ?... fiindca pana la urma tot in situatia concursului de infractiuni ne aflam, doar ca infractiunile au fost judecate separat, urmad ca apoi sa se aplice regulile de la concurs:hm: