avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Ice Hellene a scris:

isis23 a scris:

:offtopic:
Eu una sunt in greva ! Nu mai invat ! Pai cand vad cum sunt desfiintate institutiile statului, cum sunt revocati judecatorii Curtii Constitutionale, schimba procurorul general, seful DNA...maine poimine ne cer astia sa avem carnet de partid PSD ca sa putem sa fim magistrati. De la revolutie incoace nu am vazut asa ceva.....Nu imi imaginam ca o sa traiesc asemenea evenimente ! Este revoltatoooooooooooooooor !X-(:angry:#-o
Scuzati revolta dar nu m-am putut abtine !

Isis, e mai mult decat revoltator, dar asta nu tb sa te opreasca sa-ti vezi de drumul tau. ;) La nivel inalt lucrurile se precipita, interesele sunt mari, oamenii sunt amenintati, plus ca legile care sunt permit toate lucrurile pe care le-ai enumerat tu. Puterea judecatoreasca nu trebuia atinsa de batalia dusa de puterea politica, dar asta-i Romania... Mi-a placut articolul despre primul-ministru: "my name is Copy Paste" :)) Patetic!!!

Da, Helene, drumul meu este clar ! Nu am dubii ! Am dubii pentru ca astia nu vor avea nici o jena sa se amestece si sa dea comenzi politice magistratilor. Mai deunazi DNA a surprins o judecatoare de la TMB ca ar fi " sensibila " la cererea de suspendare a executarii pedepsei in cazul Nastase. Eu vreau sa imi fac treaba intr-un stat democratic, nu cu amenintarea si constrangerea unor politruci in treburile justitiei. Intrand in magistratura vei fi la nivel inalt, pentru ca interesele sunt mari ! Si singura putere care nu au acaparat-o inca este justitia ! In acest moment interesul meu particular ( de a fi judecator ) este un nimic pe langa interesul statului in care traim cu totii. SI simt nevoia sa ma revolt si sa atrag atentia pe toate caile ca emonstruos ce se intampla, si ca sta in puterea fiecaruia din noi sa oprim acest abuz!
Inca o data va rog sa ma scuzati pentru aceasta interventie, pentru ca nu e in tema acestui site !

"--În caz de pluralitate de făptuitori, împăcarea trebuie să intervină personal, cu fiecare dintre infractori, pentru a produce înlăturarea răspunderii penale.
--împăcarea produce efecte in personam, adică numai cu privire la infractorul cu care victima s-a împăcat."
frazele astea doua se refera la impacarea partilor. mie mi se pare ca se bat cap in cap. adica ori trebuie sa te impaci cu toti pt a produce efectul inlaturarii rasp. penale, ori daca te impaci cu unul, fata de ala se produce inlat. rasp. pen, iar cu ceilalti te judeci in continuare.
mi le explica si mie cineva ?
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
rodut, utilizator
rodut a scris:

"--În caz de pluralitate de făptuitori, împăcarea trebuie să intervină personal, cu fiecare dintre infractori, pentru a produce înlăturarea răspunderii penale.
--împăcarea produce efecte in personam, adică numai cu privire la infractorul cu care victima s-a împăcat."
frazele astea doua se refera la impacarea partilor. mie mi se pare ca se bat cap in cap. adica ori trebuie sa te impaci cu toti pt a produce efectul inlaturarii rasp. penale, ori daca te impaci cu unul, fata de ala se produce inlat. rasp. pen, iar cu ceilalti te judeci in continuare.

impacarea are efecte in personam...inlatura raspunderea penala doar pt faptuitorul cu care te-ai impacat, ceilalti urmand a raspunde penal pt fapta savarsita
Sincer mie nu mi se pare ca s-ar contrazice: daca vrea sa inlature raspunderea penala pt toti faptuitorii trebuie sa se impace cu fiecare...

carmen0602, utilizator
carmen0602 a scris:

rodut a scris:

impacarea are efecte in personam...inlatura raspunderea penala doar pt faptuitorul cu care te-ai impacat, ceilalti urmand a raspunde penal pt fapta savarsita

eu ma gandeam, in mod evident aiurea, ca daca sunt mai multi faptuitori, tu, ca victima, nu poti sa te impaci doar cu unul, iar cu ceilalti nu. adica, daca trei indivizi te lovesc, te impaci cu unul, iar pe ceilalti continui sa ii acuzi. probabil am confundat cu retragerea plangerii prealabile, care nu poate fi facuta doar fata de unul dintre faptuitori.
desi nu inteleg de ce diferentierea ?! de ce nu poti retrage plangerea doar fata de unul, in caz de pluraritate de infractori, dar te poti impaca doar cu unul in aceeasi situatie ?
rodut, utilizator
Pentru ca plangerea prealabila, atunci cand e exercitata, se considera a fi exercitata fata de toti faptuitorii. Ca atare, ca sa poata fi retrasa, trebuie retrasa tot fata de toti faptuitorii.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)