Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
daca urmarirea penala este efectuata de un organ necompetent, iar propunerea de arestare preventiva este solutionata tot de o instanta necompetenta, necompetenta instantei fiind rezultatul necompetentei organului de urmarire penala (pentru ca propunerea de arestare preventiva se solutioneaza de instanta competenta sa judece cauza in fond)... arestarea este legala sau nu ?
ex: parchetul de pe langa judecatorie efectueaza urmarirea penala pentru fapta X, desi este de competenta parchetului de pe langa tribunal... si inainteaza propunerea de arestare judecatoriei pe care o solutioneaza
Neata o :coffee: si un :)
Intrebare
Cum se calculeaza termenul de prescriptie a raspunderii penale pentru minori ? Se ia in calcul pedeapsa redusa la jumatate pentru minori si apoi reducerea termenului de prescriptie la jumatate ? Sau se reduce la jumatate termenele de prescriptie prevazute pentru majori ?
La prescriptia executarii pedepselor pentru minori este simplu pentru ca se calculeaza in functie de pedeapsa aplicata, deci redusa la jumatate pentru minori .
Insa cum e la prescriptia raspunderii penale pentru minori ? Intreb pentru ca am gasit opinii diferite