avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
vultur1 a scris:

dfgj a scris:

si inca ceva.ce inseamna "Probele care necesită analize de laborator se iau cel puţin în dublu". adica ? daca ai nevoie sa analizezi o arma in laborator, cum o iei in dublu ?

pai da arma nu o analizezi in laborator... se refera la urme de sange, saliva, fire de par

multam pt raspunsuri. totusi, cred ca si o arma o poti analiza in laborator. oricum, chiar si cum spui tu, tot nu inteleg chestia asta "in dublu."
insist insa cu intrebarile. la reconstituire, prezenta invin. si a inculpatului este obligatorie, in acelasi timp prezenta partilor nu este. nu este un pic contradictoriu ? sigur, poate se referea la partea vatamata ,civila, dar nu se precizeaza clar.
Nelamurire: Udroiu zice ca legea de dezincriminare va fi intotdeauna retroactiva, pt ca apoi sa spuna ca in privinta legii temporare nu se aplica principiile de la dezincriminare (deci nici faptul ca intotdeauna retroactiveaza). Eu inteleg ca NU intotdeauna legea de dezincriminare retroactiveaza. Ce alegeti la examen daca aveti acest "intotdeauna"?
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
Ice Hellene, utilizator
Legea temporara este data pentru niste cazuri extraordinare si trebuie tratata ca atare. Ea se aplica tuturor infractiunilor savarsite in timpul cat era in vigoare, indiferent daca judecata se prelungeste peste timpul cat ea se afla in vigoare.

Legea de dezincriminare, pe de alta parte, se aplica situatiilor "obisnuite", intrucat e greu de crezut ca pentru niste infractiuni savarsite in situatii de cutremur, incendiu samd, s-ar putea da o lege de dezincriminare, avand in vedere ca aceste infractiuni au un grad mai ridicat de pericol social.
Voi cum va descurcati cu invatatul pe caldura asta insuportabila? Pe ce puneti accentul acum? Grile sau efectiv mai invatati? Spor!
xyzt a scris:

Legea temporara este data pentru niste cazuri extraordinare si trebuie tratata ca atare. Ea se aplica tuturor infractiunilor savarsite in timpul cat era in vigoare, indiferent daca judecata se prelungeste peste timpul cat ea se afla in vigoare.

Legea de dezincriminare, pe de alta parte, se aplica situatiilor "obisnuite", intrucat e greu de crezut ca pentru niste infractiuni savarsite in situatii de cutremur, incendiu samd, s-ar putea da o lege de dezincriminare, avand in vedere ca aceste infractiuni au un grad mai ridicat de pericol social.

Sunt total de-acord, dar daca la examen ai "legea de dezincriminare intotdeauna va retroactiva", il alegi ca si raspuns corect?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)