avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
ionel_ududec a scris:

dar b de ce nu este?

Bravo, bravo, dar nu m-ai lamurit cu ce ai vrut sa spui prin" azi 03.07 a fost retinut si arestat " . Pentru ca s-ar putea sa nu fi expirat termenul de arestare preventiva intrucat perioada de retinere la invinuit NU SE SCADE din perioada arestare preventiva. Deci pe ce data a fost retinut si cand s-a dispus arestarea preventiva ?
Pentru ca daca pe 03.07 a fost retinut si pe 4.07 s-a dispus arestarea preventiva , atunci expira pe 14.07 si prin urmare si varianta c) ar fi corecta

Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
isis23, utilizator
isis23 a scris:

ionel_ududec a scris:

dar b de ce nu este?

Bravo, bravo, dar nu m-ai lamurit cu ce ai vrut sa spui prin" azi 03.07 a fost retinut si arestat " . Pentru ca s-ar putea sa nu fi expirat termenul de arestare preventiva intrucat perioada de retinere la invinuit NU SE SCADE din perioada arestare preventiva. Deci pe ce data a fost retinut si cand s-a dispus arestarea preventiva ?
Pentru ca daca pe 03.07 a fost retinut si pe 4.07 s-a dispus arestarea preventiva , atunci expira pe 14.07 si prin urmare si varianta c) ar fi corecta

nu zice azi 03 a fost retinut, ci La data de 03.07.2012, A.B. a fost retinut si arestat preventiv. deci in aceeasi zi.
Daca era arestat pe 4 expira pe 13(dar si in cazul asta era corect si c)

Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
ContSters76697, utilizator
Dar raspunsul b) de ce nu este? In speta se zice ca a lovit un politist in timpul exercitarii functiei, deci s-ar incadra la 239 alin 2, unde pedeapsa maxima este de 3 ani inchisoare
xyzt a scris:

Dar raspunsul b) de ce nu este? In speta se zice ca a lovit un politist in timpul exercitarii functiei, deci s-ar incadra la 239 alin 2, unde pedeapsa maxima este de 3 ani inchisoare

incdrarea juridica corecta a faptei este de ultraj prev si ped de art. 239 al. 2 si 5 C.p.(fiind politist), deci maxmul special este de 4 ani si 6 luni, astfel este respectat art. 148 Cpp.
Mersi mult Csorin deci la :
Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Editia a 3-a
Autor: Mihail Udroiu
Editura: C.H. Beck
Data aparitiei: 20 Decembrie 2011
Pret 76 lei

Procedura penala. Partea generala. Partea specialaeditia a 2-a
Data aparitiei: 19 Decembrie 2011
Pret 76 lei
Dar la Procedura Penala tratatele lui Ioan Neagu nu mai sunt actuale?, ca am vazut ca sunt publicate in mai 2010, ii mai buna cartea lui Udroiu?

La Procedura civila spuneai de aceasta carte?
Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia 5
Autor: Ciobanu Viorel Mihai, Boroi Gabriel, Briciu Traian Cornel
Pret redus: 76.42 lei

La Civil parte generala asta ar fi:
Curs de drept civil. Partea generala
Conform Noului Cod civil
Autor: Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu
Editura: Hamangiu
Data aparitiei: 29 Noiembrie 2011

Nu am gasit cartea Drept civil, Drepturi reale dupa noul cod civil,
spune-mi editura daca te rog.

Cartea de grile a lui Udroiu ii buna?
Teste grila. Drept penal si procedura penala. Editia a III-a
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: 9 Iulie 2012

Daca cineva de pe forulm imi mai poate da un sfat in legatura cu aceste carti sau cu alte carti, il rog mult sa imi scrie.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)