avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Am inteles..Va multumesc pentru lamuriri .B-)
Buna ziua tuturor si spor la repetat sau invatat ( dupa situatia fiecaruia)
Urmaresc de ceva vreme postarile si spetete interesante, dar nu m-am avantat in comentarii sau postari.
Acum am gasit ceva care mi se pare usor si totusi nu am raspuns corect, asa ca as dori sa aflu si parerea voastra ( argumentata) cu privire la raspunsurile corecte.
Iata intrebarea:
Pentru ca desistarea si impiedicarea producerii rezultatului sa reprezinte cauze de impunitate trebuie sa fie efectuate:
a) de buna voie
b) in mod eficient
c) inainte de descoperirea faptei de catre orice persoana.
a,b,c
a- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze din propria initiativa a faptuitorului, fara sa fi fost constrans de imprejurari sau de situatia in care se afla (de exemplu: nu va exista cele doua cazuri de nepedepsire cand faptuitorul si-a dat seama dat seama ca instrumentul folosit la sav. faptei este defect sau inadecvat si se desista sau impiedica producerea rezultatului)
b- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze eficient, fiindca ma gandesc ca degeaba x impiedica rezultatul faptei sale in mod ineficient (pe jumatate) si rezultatul se produce ulterior.
c- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa aiba loc mai inainte ca fapta sa fi fost descoperita de catre orice persoana.

vultur1 a scris:

a,b,c
a- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze din propria initiativa a faptuitorului, fara sa fi fost constrans de imprejurari sau de situatia in care se afla (de exemplu: nu va exista cele doua cazuri de nepedepsire cand faptuitorul si-a dat seama dat seama ca instrumentul folosit la sav. faptei este defect sau inadecvat si se desista sau impiedica producerea rezultatului)
b- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze eficient, fiindca ma gandesc ca degeaba x impiedica rezultatul faptei sale in mod ineficient (pe jumatate) si rezultatul se produce ulterior.
c- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa aiba loc mai inainte ca fapta sa fi fost descoperita de catre orice persoana.

Daca bine retin eu , descoperirea faptei de un participant la infractiune nu se ia in calcul , ex , un complice anterior , sau un instigator......

a,b,c

asa am considerat si eu ca fiind raspunsuri corecte toate cele 3 variante, dar se pare ca autoarea intrebarii nu este de parere ca varianta "c" constituie un raspuns corect. Multumesc pentru raspunsul prompt!
spor la invatat !

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)