avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Organul judiciar , dispunand masura obligarii de a nu parasi localitatea , poate impune inculpatului / invinuitului , urmatoarele obligatii :

a interzicerea de a se afla in locuinta partii civile

b sa nu se apropie de partea vatamata , sau rudele , sau afinii acesteia

c sa poarte temporar un sistem electronic de supraveghere

d sa nu conduca niciun vehicul
rallu28 a scris:

a,b,c
a- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze din propria initiativa a faptuitorului, fara sa fi fost constrans de imprejurari sau de situatia in care se afla (de exemplu: nu va exista cele doua cazuri de nepedepsire cand faptuitorul si-a dat seama dat seama ca instrumentul folosit la sav. faptei este defect sau inadecvat si se desista sau impiedica producerea rezultatului)
b- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze eficient, fiindca ma gandesc ca degeaba x impiedica rezultatul faptei sale in mod ineficient (pe jumatate) si rezultatul se produce ulterior.
c- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa aiba loc mai inainte ca fapta sa fi fost descoperita de catre orice persoana.

asa am considerat si eu ca fiind raspunsuri corecte toate cele 3 variante, dar se pare ca autoarea intrebarii nu este de parere ca varianta "c" constituie un raspuns corect. Multumesc pentru raspunsul prompt!
spor la invatat !

probabil considera ca trebuie sa fie descoperita doar de organele judiciare... dar si cand e descoperita de orice alta persoana nu se va mai retine cauza de nepedepsire
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
ContSters184698, utilizator
Csorin a scris:

vultur1 a scris:

a,b,c
a- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze din propria initiativa a faptuitorului, fara sa fi fost constrans de imprejurari sau de situatia in care se afla (de exemplu: nu va exista cele doua cazuri de nepedepsire cand faptuitorul si-a dat seama dat seama ca instrumentul folosit la sav. faptei este defect sau inadecvat si se desista sau impiedica producerea rezultatului)
b- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze eficient, fiindca ma gandesc ca degeaba x impiedica rezultatul faptei sale in mod ineficient (pe jumatate) si rezultatul se produce ulterior.
c- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa aiba loc mai inainte ca fapta sa fi fost descoperita de catre orice persoana.

Daca bine retin eu , descoperirea faptei de un participant la infractiune nu se ia in calcul , ex , un complice anterior , sau un instigator......

Da nu prea vad eu cum un participant sa descopere fapta.. din moment ce el este participant cunostea existenta faptei
Csorin a scris:

Organul judiciar , dispunand masura obligarii de a nu parasi localitatea , poate impune inculpatului / invinuitului , urmatoarele obligatii :

a interzicerea de a se afla in locuinta partii civile

b sa nu se apropie de partea vatamata , sau rudele , sau afinii acesteia

c sa poarte temporar un sistem electronic de supraveghere

d sa nu conduca niciun vehicul

abcd

Acu m-am uitat mai atent, a si c nu sunt. Locuinta trebuie sa fie a persoanei vatamate iar sistemul de supraveghere se poarta permanent nu temporar :D
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
xyzt, utilizator
vultur1 a scris:

Da nu prea vad eu cum un participant sa descopere fapta.. din moment ce el este participant cunostea existenta faptei

In doctrina de specialitate s-a aratat ca desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului isi produce efectele si atunci cand fapta este descoperita de catre victima, sau de catre o persoana care nu are capacitate de exercitiu (de exemplu de catre un copil sub 14 ani)

Deci nu se poate spune ca este o conditie necesara ca nici o persoana sa nu descopere fapta.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)