Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
a,b,c
a- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze din propria initiativa a faptuitorului, fara sa fi fost constrans de imprejurari sau de situatia in care se afla (de exemplu: nu va exista cele doua cazuri de nepedepsire cand faptuitorul si-a dat seama dat seama ca instrumentul folosit la sav. faptei este defect sau inadecvat si se desista sau impiedica producerea rezultatului)
b- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze eficient, fiindca ma gandesc ca degeaba x impiedica rezultatul faptei sale in mod ineficient (pe jumatate) si rezultatul se produce ulterior.
c- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa aiba loc mai inainte ca fapta sa fi fost descoperita de catre orice persoana.
asa am considerat si eu ca fiind raspunsuri corecte toate cele 3 variante, dar se pare ca autoarea intrebarii nu este de parere ca varianta "c" constituie un raspuns corect. Multumesc pentru raspunsul prompt!
spor la invatat !
vultur1 a scris:
a,b,c
a- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze din propria initiativa a faptuitorului, fara sa fi fost constrans de imprejurari sau de situatia in care se afla (de exemplu: nu va exista cele doua cazuri de nepedepsire cand faptuitorul si-a dat seama dat seama ca instrumentul folosit la sav. faptei este defect sau inadecvat si se desista sau impiedica producerea rezultatului)
b- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa se realizeze eficient, fiindca ma gandesc ca degeaba x impiedica rezultatul faptei sale in mod ineficient (pe jumatate) si rezultatul se produce ulterior.
c- desistarea sau impiedicarea producerii rezultatului trebuie sa aiba loc mai inainte ca fapta sa fi fost descoperita de catre orice persoana.
Daca bine retin eu , descoperirea faptei de un participant la infractiune nu se ia in calcul , ex , un complice anterior , sau un instigator......
Organul judiciar , dispunand masura obligarii de a nu parasi localitatea , poate impune inculpatului / invinuitului , urmatoarele obligatii :
a interzicerea de a se afla in locuinta partii civile
b sa nu se apropie de partea vatamata , sau rudele , sau afinii acesteia
c sa poarte temporar un sistem electronic de supraveghere
d sa nu conduca niciun vehicul
Da nu prea vad eu cum un participant sa descopere fapta.. din moment ce el este participant cunostea existenta faptei