Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
dar interesant e, ca aparatorul lui poate consulta dosarul in timpul urmarii penale
Atunci are dreptul si invinuitul/inculpatul. Dar nu am gasit un text de lege care sa confirme...
vultur1 a scris:
Ice Hellene a scris:
vultur1 a scris:
invinuitul sau inculpatul are dreptul in cursul urmaririi penale sa consulte dosarul de urmarire penala ?
Nu am gasit nicaieri scris expres, dar parerea mea e ca nu poate. De aceea si avem prezentarea materialului de urmarire penala la final.
dar interesant e, ca aparatorul lui poate consulta dosarul in timpul urmarii penale
Atunci are dreptul si invinuitul/inculpatul. Dar nu am gasit un text de lege care sa confirme...
Ice Hellene a scris:
[ La 2, eu consider ca detentiunea pe viata e tot inchisoare si ar fi nedrept sa nu beneficieze si acest condamnat de legea mai favorabila (chiar daca art face referire la ped inchisorii). Plus explicatia lui sim05.
Grila se refera la art. 15 (aplic. facultativa) nu la art. 14 (aplicarea obligatorie). Dc avem detentiune pe viata si intervine o lege mai favorabila in sensul prevederii doar a pedepsei inchisorii, obligatoriu se va inlocui ped. det. pe viata cu max. prev. pt inchisoare.
[ De ce ai inteles ca ma refer la art. 14? :) Nu am zis nimic despre acest art., art. 15 vb despre inchisoare, nereferindu-se si la detentiunea pe viata, asta era ideea mea.
Ice Hellene a scris:
[ De ce ai inteles ca ma refer la art. 14? :) Nu am zis nimic despre acest art., art. 15 vb despre inchisoare, nereferindu-se si la detentiunea pe viata, asta era ideea mea.
Pai nici nu are cum sa vorbeasca, pt ca dc am vorbi de detentiune, ne-am afla la art. 14. asta am vrut sa spun.