Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Cam ciudata grila 2 pt ca daca este corect a) atunci ar trebui sa fie gresit 3 c), iar 3 c) este corect pt ca art 15 spune clar inchisoare, la fel interpreteaza si Udroiu si Streteanu..
Cat despre situatia de la 2 a) cu schimbarea detentiunii in inchisoare la 60 ani, aceasta nu este o lege noua mai favorabila ci o dispozitie expresa a codului in beneficiul pers care ajung la varsta de 60 ani.. Deci nu am gasit o explicatie pt 2 a)
Cam ciudata grila 2 pt ca daca este corect a) atunci ar trebui sa fie gresit 3 c), iar 3 c) este corect pt ca art 15 spune clar inchisoare, la fel interpreteaza si Udroiu si Streteanu..
Cat despre situatia de la 2 a) cu schimbarea detentiunii in inchisoare la 60 ani, aceasta nu este o lege noua mai favorabila ci o dispozitie expresa a codului in beneficiul pers care ajung la varsta de 60 ani.. Deci nu am gasit o explicatie pt 2 a)
adrianicet a scris:
Nici nu am zis ca inlocuirea detentiunii cu inchisoarea ar fi ca urmare a unei lg mai favorabile. Am vrut sa spun ca exista posibilitatea ca, chiar dc initial s-a aplicat detentiunea pe viata sa se poata aplica ulterior facultativ o lg mai favorabila(art. 15), daca pana la intervenirea legii mai favorabile s-a inlocuit detentiunea. sper ca am fost explicita.