avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
carmen0602 a scris:

Tot despre perimare!!:D
1. in cazul perimarii:
a)instanta se pronunta asupra perimarii intotdeauna printr-o incheiere
b)numai in cazul admiterii se pronunta prin incheiere
c) partile trebuie sa fie citate
d) pe citatie trebuie sa se specifice ca la termenul pt care este citatia se va pune in discutie perimarea.

edit: am corectat notarea cu a, b, c, d:D

raspuns c, d
in cazul admiterii pronunta o hotarare, in cazul respingerii pronunta o incheiere
carmen0602 a scris:

simanghel a scris:

Ma intereseaza raspunsul vostru la urmatoarea grila:
Daca inainte de inceperea cercetarii judecatoresti inculpatul declara ca recunoaste in totalitate faptele aratate in rechizitoriu si ca nu solicita administrarea de probe in cursul judecatii, instanta:
a - nu poate administra probe, daca a dispus ca judecata sa aiba loc in baza recunoasterii vinovatiei, cf 320 1;
b - poate administra orice probe, dar numai daca pentru aceasta nu este necesara amanarea cauzei;
c - poate administra orice probe apreciaza ca sunt necesare pentru justa solutionare a cauzei.

Cu motivare, va rog!

a) procedura simplificata admite doar depunerea de inscrisuri in circumstantiere.nimic mai mult!

Asa am raspuns si eu, motivand pe 320 ind 1 alin 2. Grila a fost data anul trecut, raspunsul corect fiind C. DE CE?

marius07 a scris:

carmen0602 a scris:

1. in cazul perimarii:
b) partile trebuie sa fie citate
c) pe citatie trebuie sa se specifice ca la termenul pt care este citatia se va pune in discutie perimarea.

cel de-al doilea b :)

adica C...da, asa este :) bv
Me_Isa a scris:

carmen0602 a scris:

1. in cazul perimarii:
c) partile trebuie sa fie citate
d) pe citatie trebuie sa se specifice ca la termenul pt care este citatia se va pune in discutie perimarea.

edit: am corectat notarea cu a, b, c, d:D

raspuns c, d
in cazul admiterii pronunta o hotarare, in cazul respingerii pronunta o incheiere

doar C
-D-ul nu este, nu e obligatoriu sa se specifice in citatie acest lucru

simanghel a scris:

carmen0602 a scris:

simanghel a scris:

Ma intereseaza raspunsul vostru la urmatoarea grila:
Daca inainte de inceperea cercetarii judecatoresti inculpatul declara ca recunoaste in totalitate faptele aratate in rechizitoriu si ca nu solicita administrarea de probe in cursul judecatii, instanta:
a - nu poate administra probe, daca a dispus ca judecata sa aiba loc in baza recunoasterii vinovatiei, cf 320 1;
b - poate administra orice probe, dar numai daca pentru aceasta nu este necesara amanarea cauzei;
c - poate administra orice probe apreciaza ca sunt necesare pentru justa solutionare a cauzei.

Cu motivare, va rog!

a) procedura simplificata admite doar depunerea de inscrisuri in circumstantiere.nimic mai mult!

Asa am raspuns si eu, motivand pe 320 ind 1 alin 2. Grila a fost data anul trecut, raspunsul corect fiind C. DE CE?

Chiar daca inculpatul a ales ca judecata sa se faca in baza art 320 ind 1, dar instanta considera ca probele adminstrate in faza de Up nu duc la concluzia ca fapta exista, constituie infractiune si ca a fost sav de inculpat sau ca probele nu au fost adm in mod legal, atunci administreaza orice proba pe care o considera necesara pt justa solutionare a cauzei.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)